Термін дії 3-місячного дозволу на проїзд вулицею Соборною завершується: з 1 липня рух центральною вулицею Рівного знову...

Термін дії 3-місячного дозволу на проїзд вулицею Соборною завершується: з 1 липня рух центральною вулицею Рівного знову...

26.06.15 14:19 0 541
Термін дії 3-місячного дозволу на проїзд вулицею Соборною завершується: з 1 липня рух центральною вулицею Рівного знову обмежать

Центральною вулицею можна буде рухатись вільно, але не постійно, а за графіком. У міськвиконкомі оприлюднили дані соціологічних опитувань. Рівняни висловили свою думку про вулицю Соборну: чи варто, щоб вона була відкрита для руху приватного транспорту. За те, щоб вона була відкритою для руху постійно, висловилися 33,8 % опитаних рівнян.

Щоб центральною вулицею їздити за графіком, тобто удень, щоб вона була відкрита для руху громадського і спеціального транспорту, а вночі – для решти автомобілів, висловились понад 52 відсотка опитаних. Ну і 13% рівнян відповіли. що їм байдуже.

Учора на засіданні Координаційної ради з безпеки руху в Рівному вирішили обмежити пересування транспорту Соборною. Зокрема, з 1-го липня заборонити з 7-ї до 22-ї години проїзд приватних автомобілів на відрізку від майдану Незалежності до вулиці Дубенської.

– Міська влада, відкривши на три місяці вільний проїзд Соборною, дала можливість порівняти ситуацію з обмеженим рухом і без будь-яких заборон, – каже заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький. – А тепер мешканці просять обмежити проїзд Соборною, бо через перенасиченість центральної вулиці з'являється багато заторів. Це ускладнює проїзд громадського та спецтранспорту, в тому числі швидкої, автомобілів аварійних служб тощо. Тому, зваживши на прохання більшості мешканців міста, ми запровадили обмеження руху по Соборній.

Разом з тим, зі слів Олексія Хмилецького, міська влада попросила керівництво ДАІ, щоб державтоінспектори протягом липня ще не застосовували до водіїв, які протиправно рухалися Соборною, кардинальних заходів. Мовляв, треба дати час, аби власники приватного транспорту звикли до того, що по центральній вулиці з 7-ї до 22-ї проїзд заборонений.

Коментар міського голови Рівного Володимира Хомка:

– Знаєте, з жодного іншого приводу не було стільки критики, як через обмеження руху транспорту Соборною. Тому ми вдалися до експерименту – на три місяці дозволили вільний проїзд центральною вулицею міста. Безумовно, коли йшли на такий крок, сподівалися, що зменшення транспортного потоку через подорожчання пального, дасть позитивний результат. Але сталося не так.

Отож, коли провели соціологічне опитування мешканців Рівного, більшість респондентів підтримали ідею обмежити проїзд Соборною для приватних автомобілів. Разом з тим, до мене зараз масово звертаються опоненти, а саме громадські активісти, які пропонують удосконалити рух центральною вулицею, що, на їх переконання, ліквідує транспортні затори.

Ми готові розглянути ці пропозиції і, обговоривши їх з представниками ДАІ, втілити в життя. Якщо це призведе до зменшення інтенсивності руху центральною вулицею, ми готові піти на новий експеримент. Але, знову ж таки, за згодою мешканців Рівного. Як хоче більшість, так і буде. Погодьтеся, одностайної думки з цього приводу не може бути. Завжди хтось буде незадоволеним.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині вилучено ...
Наступна новина: Тернопільській молоді ...

КОМЕНТАРІ