Рівненщина: в обласному центрі почав курсувати «Рятувальний тролейбус»

Рівненщина: в обласному центрі почав курсувати «Рятувальний тролейбус»

26.06.15 11:18 0 542
25 червня на вулиці міста Рівне виїхав «рятувальний» тролейбус. «Мобільний консультаційний пункт» створений за ініціативою Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС у Рівненській області спільно з Навчально-методичним центром ЦЗ та БЖД Рівненської області, комунальним підприємством «Рівнеелектроавтотранс» та за підтримки міського голови. Тролейбус курсуватиме по місту за різними маршрутами.

Метою створення такого пересувного консультаційного пункту є підвищення рівня знань громадян з основних правил безпеки життєдіяльності, поширення ґрунтовних рекомендацій щодо дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, терористичних актів, воєнної загрози, виховання у населення свідомого ставлення до власної безпеки та безпеки оточуючих за допомогою інформаційно-довідкових матеріалів, наочної навчальної продукції та відомостей з питань цивільного захисту, якими обладнано тролейбус.

Рятувальники використали наочну навчальну продукцію та інформаційно-довідкові матеріали, як один з пріоритетних напрямків для підвищення рівня свідомості громадян в питаннях цивільного захисту. Обладнаний як консультаційний пункт найпопулярніший засіб громадського транспорту обласного центру допоможе співробітникам Держслужби з НС у справі запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та навчання населення діям у їх випадках. Крім того, номер Служби порятунку «101» завжди буде перед очима у жителів та гостей обласного центру».

Тролейбус, оформлений зовнішньою та внутрішньою наочною навчальною продукцією, буде привертати увагу людей на питання цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Крім того, пасажири «Пересувного мобільного консультаційного пункту» зможуть поєднати необхідне з корисним ― не тільки мати можливість пересуватись по Рівному у необхідному їм напрямку, а й прочитати цікаву та корисну для власної безпеки інформацію.

«Рятувальний тролейбус» буде курсувати містом за всіма маршрутами, тобто періодично у різних напрямках. Таким чином, всі мешканці міста зможуть проїхатись на консультаційному пересувному пункті.

«Переконаний, що даний соціальний проект приверне увагу громадян до питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Сподіваюсь, що такий вид самонавчання населення збереже не одне життя», – зазначив міський голова Рівного Володимир Хомко.

Цікавим фактом є те, що і міський голова і директор КП «Рівнеелектроавтотранс» Валентин Ткачук мають власний досвід з приводу рятування людей від лиха, адже в молоді роки певний період часу вони працювали вогнеборцями в міських пожежних частинах.

В рамках відзначення 150-ї річниці створення пожежної охорони Рівного у подальших планах міської влади та Державної служби з надзвичайних ситуацій на мешканців та гостей обласного центру чекають ще багато корисних та пізнавальних заходів, під час яких громадяни зможуть більш детально познайомитися з професією рятувальника та навчитися правилам безпечної життєдіяльності.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розподільчі шафи на ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ