Рівненська область: рятувальники провели спільні навчання з працівниками лісогосподарських підприємств з гасіння пожеж в природних екосистемах

Рівненська область: рятувальники провели спільні навчання з працівниками лісогосподарських підприємств з гасіння пожеж в природних екосистемах

26.06.15 13:19 0 522
Спекотна погода, що вже встановилася на території краю, створює реальну загрозу виникнення пожеж у лісових масивах. Враховуючи красу мальовничого Поліського краю, його природу, то звісно відпочинок у лісі є популярним серед жителів регіону. Однак, під час перебування на природі, не всі громадяни дотримуються правил пожежної безпеки, і як наслідок - у лісах виникають пожежі, які завдають непоправних збитків природі і відповідно державі.

Тому саме в цей час рятувальники та працівники лісогосподарських підприємств відпрацьовують спільні дії з ліквідації можливих пожеж в природних екосистемах, щоб у разі виникнення реальної вогняної загрози оперативно ліквідувати полум’я та запобігти масштабним лісовим пожежам.

Так, 25 червня співробітники 11-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Рівненській області спільно з працівниками державних підприємств «Володимирецьке лісове господарство» та «Володимирецький держспецлісгосп» відпрацювали алгоритм дій з гасіння лісових пожеж.

Відповідно до тактичного задуму, в посушливий період відпочиваючі в лісі не загасили багаття, в результаті чого виникло загоряння нижнього шару в лісовому масиві біля смт. Володимирець. Після виявлення загоряння на місце події негайно було направлено черговий підрозділ ДСНС, працівників лісгоспу на пожежній автоцистерні та тракторі з плугом, а також вогнеборців держспецлісгоспу з ранцевими вогнегасниками та шанцевим немеханізованим інструментом. Територію охоплену полум’ям негайно обгорали та локалізували місце пожежі. Рятувальники провели оперативне розгортання від пожежної автоцистерни та спільно з працівниками лісгоспу за допомогою ручних пожежних стволів швидко ліквідували пожежу.

Загалом участь у тренуваннях прийняли 7 чоловік особового складу ДСНС та 12 працівників лісогосподарських підприємств Володимирецького району.

«Такі навчання спрямовані на налагодження спільних дій рятувальних підрозділів Держслужби з НС та працівників лісогосподарських підприємств у разі виникнення як лісових, так і торф’яних пожеж та ефективного їх гасіння. Адже тільки тісна взаємодія усіх оперативних служб дасть змогу уникнути великих матеріальних збитків через такі пожежі», - зазначив начальник управління реагування на НС ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Сергій Павловський.

До речі, аналогічні навчання цими днями відбулися в Сарненському, Рокитнівському, Березнівському та Дубровицькому районах. Безпосередню координацію дій залучених служб здійснювали співробітники управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС у Рівненській області.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Вінничині до 1 липня ...

КОМЕНТАРІ