На Вінниччині відзначили 19-ту річницю Конституції України (+фото)

На Вінниччині відзначили 19-ту річницю Конституції України (+фото)

27.06.15 12:52 0 600
26 червня, в облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди відзначення в області 19-ї річниці Конституції України.

Участь в урочистих заходах взяли перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, голова обласної Ради Сергій Свитко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та представники громадськості Вінниччини.

Вітаючи присутніх, Андрій Гижко зазначив: «напередодні визначної дати, одного з найважливіших державних свят, ми надзвичайно серйозно усвідомлюємо всю ту відповідальність, яка лежить на кожному з нас. З історією державотворення України усі бажаючі мали можливість ознайомитися, оглянувши експозицію, яка знаходиться у фойє облдержадміністрації і присвячена важливій для нашої країни події. Українська нація одна з перших в Європі запропонувала створення Конституції, це та нація, що завжди в боротьбі відстоювала свою незалежність».

За словами першого заступника голови облдержадміністрації, на Україні відзначатиме 19-ту річницю Конституції, знаходячись на черговому етапі надзвичайно серйозних державотворчих змін, коли потрібно переглянути всі повноваження, які мають обласні державні адміністрації та обласні ради.

«На мою думку, зміни, що відбуваються в нашій державі, є необхідними і потрібними для українського народу. є всі передумови для створення нового проекту Конституції України. Тож, об'єднавшись, українці зможуть досягти кращого майбутнього для своєї країни, адже разом ми - сила», - наголосив Андрій Гижко.

Зі словами вітань виступив Сергій Свитко. Він зауважив, що наразі наша держава переживає непрості часи, адже саме відбувається боротьба за утвердження української державності, боротьба за територіальну цілісність нашої країни. Голова обласної Ради висловив переконання у беззаперечній перемозі українського народу. Він побажав присутнім миру та злагоди у ці нелегкі для країни часи.

В рамках відзначення річниці Конституції України були делеговані представники громадськості Вінниччини для покладання гірлянд до історично важливих місць, а саме до Меморіальної дошки першому Уряду Української Народної Республіки та до Меморіальної дошки Дмитра Марковича, який був Міністром юстиції в Уряді директорії та головою Подільської і членом Центральної Ради УНР.

В ході урочистостей за значний внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм кращих вінничан було нагороджено Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради, грошовими винагородами та квітами.

Також присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» завідувачу кафедри електричних станцій і систем Вінницького національного технічного університету Петру Лежнюку, нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України заслуженого артиста України, художнього керівника та головного балетмейстера академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» Вінницької обласної філармонії Анатолія Кондюка, а також оголошено Подяку Прем'єр-міністра України заступнику директора обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ользі Слободяник.















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Проведено рейд щодо ...
Наступна новина: Закарпатські прокурори ...

КОМЕНТАРІ