Микола Романюк ознайомився з ходом будівельних робіт у Луцькому зоопарку

Микола Романюк ознайомився з ходом будівельних робіт у Луцькому зоопарку

27.06.15 14:41 0 578
Наше місто є учасником проекту “Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму”, який реалізовується відповідно до програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна”. В рамках проекту на модернізацію Луцького зоопарку виділено 1,5 мільйона євро.

міський голова Микола Романюк відвідав Луцький зоопарк, де провів робочу нараду за участю першого заступника міського голови Тараса Яковлева, представників структурних підрозділів міської ради та будівельників, які виконують роботу.

Присутні оглянули майбутнє містечко для ведмедів, де зараз активно ведуться будівельні роботи. Після завершення будівництва тут будуть два великі літні майданчики з басейнами. Відвідувачі зможуть спостерігати за тваринами з оглядового майданчика, що буде відділений спеціальним склом.

Ведмеді уже переміщені зі старих приміщень у нові сучасні зимові вольєри.

Потому побували на будівництві містечка для левів. Воно матиме загальну площу близько 1200 метрів квадратних. Тут будуть як закриті приміщення, де леви зможуть відпочивати, так і відкритий майданчик. Для тварин намагатимуться облаштувати наближені умови до природних з влаштуванням різноманітних об'єктів.

Також на території левового містечка буде влаштовано й штучну водойму.

Варто зазначити, що ці об'єкти будуються за європейськими стандартами. Будуть створені усі необхідні умови для відвідувачів з фізичними вадами, аби вони могли також оглянути зоопарк.

Обговорили учасники наради й питання благоустрою території зоопарку. Зокрема, планується влаштувати пішохідні доріжки з бруківки, новий паркан, систему водопостачання та водовідведення. У зоопарку буде підсилено систему електропостачання, зроблено зовнішнє освітлення та встановлено систему відеонагляду.

Міський голова Микола Романюк подякував голові наглядової ради ПАТ “Луцьксантехмонтаж № 536” Віктору Чорнусі та його працівникам за швидке та якісне виконання усіх робіт. Він наголосив, що все йде згідно затверджених графіків. За його словами, усі роботи планують завершити до кінця вересня цього року.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ