У Тернополі відкрили нову тролейбусну лінію

У Тернополі відкрили нову тролейбусну лінію

27.06.15 13:54 0 531
26 червня відбулося відкриття нової тролейбусної лінії, яка сполучає вулиці Академіка Корольова-Академіка Сахарова–Романа Купчинського. За словами міського голови Сергія Надала, завершили роботи на даному об’єкті так, як і обіцяли, - до Дня Конституції.

«Уже з понеділка, 29 червня, тернополяни зможуть користуватися тролейбусом №9, який курсуватиме новою тролейбусною лінією у напрямі вул. Р.Купичнського, - каже Сергій Надал. - Наразі завершується перевірка лінії та готується до курсування половина тролейбусів, які прибули із Чехії. Інша частина цих тролейбусів, так звані «гармошки», будуть курсувати тими лініями, де є найбільший пасажиропотік».

Міський голова зазначає, що багато тернополян зверталося із проханням спорудити тролейбусну лінію у напрямі вул. Р.Купчинського. Адже у даному мікрорайоні проживає багато тернополян, та й міська рада прагне максимально забезпечити місто тролейбусним сполученням. Зважаючи на це, у місті триває будівництво двох інших тролейбусних ліній у напрямах: вул. Протасевича – О. Довженка – Лесі Українки та вул. Бережанська – Лучаківського – С. Будного – Тролейбусна.

«Тролейбуси - це екологічно чистий, дешевий вид транспорту, у якому можуть їздити усі пільговики без обмежень. Та й тернополянам тролейбуси подобаються завдяки комфорту, - зазначає Сергій Надал. - Наступного року практику будівництва нових ліній будемо продовжувати, тому уже розпочали обговорення щодо проведення лінії на вул. Бродівську та нового мікрорайону у напрямі аеропорту».

Проте у Тернополі є дві ділянки, де технічно неможливо будувати нові тролейбусні лінії - це мікрорайон Пронятин, Кутківці та Новий світ.

Нагадаємо, що за останні три роки міська рада оновила більше 30% тролейбусного парку (закупила за кошти міського бюджету 22 нових тролейбуси) та ще у серпні-вересні планує придбати чотири тролейбуси.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ