Тернопілля: провели курси для терапевтів області

Тернопілля: провели курси для терапевтів області

27.06.15 16:52 0 633
На виконання плану основних організаційних заходів департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації на 2015 рік 26 червня на базі КЗ ТОР «Університетська лікарня» відбулися переривчасті курси для лікарів-терапевтів, кардіологів, ревматологів, лікарів загальної практики-сімейної медицини, інфекціоністів та засідання Товариства терапевтів Тернопільської області.

У ході курсів було розглянуто ряд тем, удосконалення знань з яких необхідне у повсякденній діяльності фахівців, зокрема, таких, як «Антитромбоцитарна терапія в клінічній практиці» (проф. В.Ю. Приходько), «Ендоваскулярні технології в кардіології» (лікарі-кардіохірурги О.Б. Луговий та В.В. Ольховик), «Сучасні комбінації антигіпертензивних препаратів в лікуванні хворих на артеріальну гіпертензію в практиці сімейного лікаря» (проф. В.В. Шманько), «Подагра: лікування і діагностика на первинному, вторинному і спеціалізованому рівнях, відповідно до наказів МОЗ України (новинки EULAR)» (проф. С.І. Сміян)та ін.

Крім того, були розглянуті такі питання, як «Організаційні аспекти кардіологічної служби Тернопільської області», з якого доповіла обласний позаштатний кардіолог Наталія Вівчар, з доповіддю «Організація надання медичної допомоги дітям в умовах сімейної медицини» виступила головний педіатр області Майя Голяк, а про організацію надання акушерсько-гінекологічної допомоги в практиці сімейного лікаря розповів головний акушер-гінеколог області Олексій Федченко.

На завершення заходу було розглянуто кілька організаційних питань, а учасники курсів мали змогу отримати відповіді науковців на фахові запитання.

За інформацією прес-служби ДОЗ ОДА,

фото Андрія Зарусінського

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ДТП на Волині загинули ...
Наступна новина: Йосиф Ситник: "Синютку ...

КОМЕНТАРІ