Тернопілля: економічна рада області відновлює свою роботу

Тернопілля: економічна рада області відновлює свою роботу

27.06.15 11:01 0 527
Після трирічної перерви приступає до роботи Економічна рада області. Її представники обговорили напрацювання до нового проекту територіальної угоди між асоціаціями роботодавців, організаціями профспілок та Тернопільською облдержадміністрацією під час засідання Ради 26 червня. На даний час діє угода, розроблена лише на 2010-2012 роки.

Голова ОДА Степан Барна заявив, що готовий до тісної співпраці з організаціями профспілок та асоціаціями роботодавців задля ефективнішого вирішення проблем громади.

«Ми запроваджуємо формат взаєморозуміння і підтримки щодо трудових відносин між працівниками та роботодавцями. Сприяємо усім ініціативам, які базуються на законності та дотриманні прав громадян. Запрошую роботодавців приєднатись до такого формату діяльності», - зазначив Степан Барна.

Напрацювання до нової тристоронньої угоди уже готові в обласній раді профспілок, повідомив її голова Андрій Присяжний.

«Ми започатковуємо конструктивну діяльність, націлену на результат, - продовжив він. – Жителі краю повинні отримати змогу проявити свій потенціал та мати гідну оплату праці. Ми можемо започаткувати такі Економічні ради на рівні районів для оперативнішого вирішення проблем громади».

За словами голови організації роботодавців в області Олега Караванського, до роботи ради також залучать науковців, які працюватимуть над вдосконаленням нових підприємств.

«В області відновлюють роботу спиртзаводи, що дає змогу забезпечити нові робочі місця. Нам потрібно також приділити увагу переробній галузі. Це значною мірою розширить економічні можливості краю», - додав він.

Очільник області запевнив щодо сприяння з боку влади підприємцям, які ведуть прозору діяльність та забезпечують жителів області роботою. У свою чергу з боку облдержадміністрації надається можливість працевлаштуватись на 100 вакантних місцях в органах виконавчої влади області.

«Запроваджуємо прозорий відбір кадрів у систему управління. Чекаємо людей, які готові працювати для громади краю», - додав Степан Барна.

На засіданні не змогли прийняти нову угоду через відсутність кворуму. Відтак, учасники Економічної ради працюватимуть у робочому режимі до наступного засідання. На ньому планують обрати голову та підписати територіальну угоду на 2015-2017 роки.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ