Закарпатські прокурори обговорили питання здійснення функцій представництва в умовах реформування                

Закарпатські прокурори обговорили питання здійснення функцій представництва в умовах реформування             

27.06.15 12:52 0 636
25 червня в прокуратурі Закарпатської області відбувся навчально-методичний семінар на тему «Практичне запровадження в дію Закону України «Про прокуратуру» з питань здійснення прокурорами функцій представництва».

У заході взяли участь голова Закарпатського окружного адміністративного суду Олексій Шешеня та голова господарського суду Закарпатської області Олег Васьковський, а також прокурори районної ланки, заступники прокурорів, прокурори та старші прокурори прокуратур, які відповідають за цей напрям роботи.

Відкрив семінар прокурор Закарпатської області області Володимир Янко. Він зазначив, що з набранням чинності окремих положень Закону України «Про прокуратуру» від 14 жовтня 2014 року розпочато реформування всієї системи органів прокуратури і найбільших змін зазнала конституційна функція прокуратури - представництво інтересів громадянина або держави в суді.

За новим Законом прокурор здійснює представництво в суді інтересів громадянина (громадянина України, іноземця або особи без громадянства) у випадках, якщо така особа не спроможна самостійно захистити свої порушені чи оспорювані права або реалізувати процесуальні повноваження через недосягнення повноліття, недієздатність або обмежену дієздатність, а законні представники або органи, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси такої особи, не здійснюють або неналежним чином здійснюють її захист. Що стосується захисту інтересів держави то прокурор здійснює представництво в суді законних інтересів держави у разі порушення або загрози порушення інтересів держави якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади, орган місцевого самоврядування чи інший суб’єкт владних повноважень, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження, а також у разі відсутності такого органу. Наявність таких обставин обов’язково обґрунтовується прокурором.

Заступник прокурора області Ігор Римарук розповів присутнім про нове праворозуміння функцій прокуратури у реалізації правової політики держави.

Про поведінку прокурора в адміністративному судовому процесі за новим Законом України «Про прокуратуру» розказав голова Закарпатського окружного адміністративного суду Олексій Шешеня.

Голова господарського суду Закарпатської області Васьковський Олег Вікторович виступив на тему «Процесуальні особливості здійснення прокурором представництва інтересів держави в господарському суді в умовах нового Закону України «Про прокуратуру».

Про загальні засади організації здійснення виконавчого провадження в умовах сьогодення довела до присутніх виконувач обов’язків начальника управління ДВС Головного управління юстиції у Закарпатській області Антоніна.Турицька

Начальник управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в судах Андрій Малинич доповів про практичну реалізацію прокуратурою України функції представництва інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених законом.

Про категорії позовів, що можуть пред’являтися прокурором в умовах законодавчих змін щодо його повноважень та шляхи формування їх доказової бази прокурорам розказав начальник відділу організації представництва на захист інтересів громадянина або держави Іван Костів.

Заступник начальника управління - начальник відділу представництва інтересів громадян і держави в судах Алла Андрейчик виступила на тему

«Використання прокурором при здійсненні представницьких повноважень правових позицій Верховного Суду України та судової практики вищих спеціалізованих судів».

Про організацію діяльності прокурора щодо представництва інтересів громадянина або держави при виконанні судових рішень доповів присутнім начальник відділу захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень Василь Костак.

На завершення семінару прокурори обговорили проблемні питання щодо здійснення прокурорами функцій представництва в умовах реформування.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі акціонери ...

КОМЕНТАРІ