Йосиф Ситник: "Синютку переслідує маніякальне бажання заволодіти 12 млн. грн. із б'юджету Львівщини"

Йосиф Ситник: "Синютку переслідує маніякальне бажання заволодіти 12 млн. грн. із б'юджету Львівщини"

27.06.15 17:04 0 743
Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, не залучивши обіцяних державних коштів в область, намагається заволодіти 12 млн. грн. із б'юджету територіяльної громади Львівщини. Про це 24 червня 2015 року під час прес-конференції заявив голова фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді Йосиф Ситник.

Свободівець зауважив, що всі проєкти, які зараз реалізують в області, здійснюються за кошти платників податків Львівщини, тобто за кошти громади. "Із державного б'юджету голова ОДА за перше півріччя 2015 року практично не залучив жодної гривні. А 40 млн. грн., які начебто спрямовано на будівництво перинатального центру, ще не надійшли", – підкреслив Йосиф Ситник. Він наголосив, що станом на в резервному фонді області є 43 млн. грн., які не використовуються та знецінюються: "Природоохоронний фонд і б'юджет розвитку Львівщини , які, відповідно, складають 14 і 19 млн. грн, теж не реалізуються. Усе це Синютка гальмує, не підписуючи розпорядження про використання цих коштів, затверджене ще 17 лютого 2015 року на сесії обласної ради".

Депутат наголосив, що кошти із Державного фонду регіонального розвитку, які мають скеровувати на Львівщину, а це 141 млн. грн., протягом І півріччя 2015 року ще не надійшли і не використовуються: "Не подано заявки про перелік інвестиційних проєктів від чотирьох областей, у тому числі й Львівщини. Решта регіонів уже щось за ці кошти роблять, будують і ремонтують, а у нас і надалі з вини голови ОДА їх немає".

Йосиф Ситник повідомив, що з держб'юджету ще не залучено жодної гривні й на ремонт доріг: "На ремонт доріг спрямовано понад 152 млн. грн: 100 млн. грн – із загального фонду б'юджету області та 52 млн. – перехідні залишки з минулих років. Усі ремонти доріг здійснюють без проєктно-кошторисної документації, лише за складеними дефектними актами, бо це є переважно поточні ремонти. Через пів року чи дев'ять місяців ми можемо не побачити ні коштів, ні доріг, ні відповідальних за їх використання".

Профіцит обласного б'юджету Львівщини , за словами свободівця, теж складає близько 45 млн. грн., і хоч це інфляційні доходи (інфляція в Україні – понад 40 % у річному вимірі), але й цей фінансовий ресурс не використовується в області тоді, коли фінансування потребують недобудовані школи, ремонти дахів, закупівля автобусів "Школярик", які згоріли в АТО, твердопаливних котлів, заходи з енергозбереження для лікарень, шкіл і садочків та інші проєкти.

Депутат-свободівець припустив, що О.Синютку уже більше трьох місяців переслідує маніякальне бажання заволодіти майже 12 млн. грн. із обласного б'юджету, що належать громаді Львівщини, на зарплатні потреби чиновників Львівської ОДА, а "єдиним досягненням, що отримала Львівщина від голови ЛОДА Олега Синютки, є телепрограма "Він-на-віч з Олегом Синюткою".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 2)
Наступна новина: рятувальники надали ...

КОМЕНТАРІ