Закарпаття: на Іршавщині пройшли змагання зі спортивної ловлі риби серед людей з обмеженими можливостями

Закарпаття: на Іршавщині пройшли змагання зі спортивної ловлі риби серед людей з обмеженими можливостями

27.06.15 14:56 0 605
Уже п'ятий рік поспіль на собатинських озерах на базі УТМР проводяться районні змагання зі спортивної ловлі риби серед людей з обмеженими можливостями. Ініціатором їх проведення, за підтримки районної ради, став голова товариства інвалідів Михайло Ісак. Спонсором виступає народний депутат України Павло Балога.

Перед початком змагання кожен учасник вибрав собі місце шляхом жеребкування. Протягом двох годин рибалки показували свою вправність і майстерність. Найбільша інтрига панувала під час зважування трофею. Фортуна випала на долю Петра Сака із Сільця. Друге місце виборов Петро Ряшко із Приборжавського. Третім був Іван Ластівка з Ільниці.

Переможці відзначені грошовими преміями. Нагороди вручили т.в.о. голови РДА Віктор Симканинець та заступник голови районної ради Петро Добромільський. Найбільші риби учасники змагання понесли додому, а решту випустили в озеро, щоб підростала.

«Щодо змагань з риболовлі то у 2010 році до мене звернувся голова організації інвалідів Іршавщини з відповідною пропозицією, яку я охоче підтримав й допоміг винайти кошти на проведення. Адже хочеться, щоб на людей з обмеженими можливостями, у такий складний час, звернули увагу. Ці люди живуть між нами – це наші сусіди чи просто знайомі, чиїсь батьки, брати, або матері. Якщо ми всі хоч трошки їм допоможемо, вони не будуть почувати себе обмеженими.

Також нами спільно з головою ради налагоджені контакти з благодійними організаціями, за підтримки яких нам вдалося за останні роки надати близько 350 засобів пересування, а це і милиці, ходунки, механічні інвалідні коляски. За останні півроку було надано три електричні коляски, із яких: одну – у село Довге родині Якубів, дві у Білки – Нелі Горзов та Івану Ерделі.

На наше глибоке переконання, основне наше завдання допомогти людям у можливості пересуватися і уникнути ізоляції.» — розповів П. Добромільский.

На закінчення всі учасники і гості були запрошені до святкового столу, де й поділилися своїми враженнями від риболовлі.

Василь ШКІРЯ

Іршава онлайн

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ