На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну пожежу на нафтобазі

На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну пожежу на нафтобазі

28.06.15 11:56 0 558
25 червня на нафтобазі ПАТ «Концерн-галнафтогаз» відбулися спільні пожежно-тактичні навчання, під час яких рятувальники 22-ї державної пожежно-рятувальної частини та персонал підприємства відпрацьовували спільні практичні дії щодо ліквідації пожежі нафтопродуктів у резервуарах. Крім того, була відпрацьована взаємодія пожежно-рятувального підрозділу з аварійними, комунальними та відновлювальними службами району, а також евакуація працівників підприємства з небезпечної зони.

За легендою тренувань, внаслідок вибуху парів бензину сталося часткове руйнування верхньої частини резервуару з послідуючим його загорянням. Можливий вилив та подальше розтікання бензину створило загрозу розповсюдження пожежі на інші резервуари та промислові приміщення.

Спочатку на місці події працювала добровільна пожежна дружина нафтобази. Далі для допомоги прибули професійні рятувальники та розрахунок відомчої пожежної охорони військової частини. Рятувальники за допомогою піни ліквідували пожежу резервуару та організували охолодження сусідніх.

Під час планування та проведення навчань працівники ДСНС звернули особливу увагу на кількість та тип нафтопродуктів, що зберігаються в ємностях, забезпеченість об’єкту засобами протипожежного захисту та пожежогасіння, наявність, кількість та якість піноутворювача на об’єкті, а також стан протипожежного водопостачання.

Ярмолинецький РС

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: До зони АТО з Рівного ...

КОМЕНТАРІ