У Волинській області прокуратура Маневицького району захищає майнові права сироти

У Волинській області прокуратура Маневицького району захищає майнові права сироти

28.06.15 09:52 0 592
Прокурор Маневицького району звернувся до суду з позовом в інтересах дитини-сироти, аби зобовязати виконавчий комітет Новорудської сільської ради визнати право власності підлітка на житловий будинок, який належав його померлому батькові.

Опрацювавши інформацію служби у справах дітей Маневицької районної державної адміністрації про наявність в районі незареєстрованого за дітьми–сиротами після смерті їх батьків нерухомого майна, прокурори встановили, що 16-річний сирота із села Нова Руда не може зареєструвати своє право власності на батьківський будинок через відсутність первинних документів на житло.

Батько дитини за життя не оформив та не отримав свідоцтво про право власності на будинок з надвірними будівлями й це стало перешкодою для отримання неповнолітнім в нотаріальній конторі свідоцтва про право на спадщину в установленому законом порядку.

Оскільки через недосягнення повноліття, відсутність правових знань та свій матеріальний стан хлопець неспроможний самостійно захистити право власності на своє спадкове майно, на його захист стала прокуратура.

Наразі позов прокурора району в інтересах сироти знаходиться на розгляді у суді.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Випускники Хмельницької ...
Наступна новина: У Держархіві Закарпаття ...

КОМЕНТАРІ