Закарпаття: у прокуратурі області відбувся семінар з питань проведення негласних слідчих дій

Закарпаття: у прокуратурі області відбувся семінар з питань проведення негласних слідчих дій

28.06.15 08:40 0 849
У прокуратурі Закарпатської області в режимі відеоконференцзв`язку відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Взаємодія прокурора, слідчого та оперативних підрозділів при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій, використання їх результатів у кримінальному провадженні».

Відкриваючи семінар прокурор Закарпатської області Володимир Янко, зазначив що його проведення було заплановано з огляду на низку проблемних питань, які виникають під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій та використання їх результатів у кримінальному провадженні.

Перший заступник прокурора області Іван Шимон у своєму вступному слові наголосив, що впровадження нового інституту - негласних слідчих (розшукових) дій мало б сприяти швидкому, повному і неупередженому дослідженню обставин кримінального провадження та охороні прав, свобод і законних інтересів його учасників. Однак, у процесі практичної реалізації вимог КПК України щодо підготовки та проведення НСРД виникають проблемні питання, вирішенню яких ми посприяємо.

Виступаючий в онлайн-семінарі професор кафедри нагляду за додержанням законів при проведенні досудового розслідування Національної академії прокуратури України Олексій Геселев, розповів присутнім про актуальні питання взаємодії прокурора, слідчого та оперативних підрозділів при використанні результатів негласних слідчих (розшукових) дій для доказування у кримінальному провадженні.

Старший прокурор відділу прокуратури області Тарас Парута, розповів учасникам семінару про правовий статус та повноваження прокурора при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій.

Про засади взаємодії прокурора, слідчого та оперативних підрозділів при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій, розповіла прокурор відділу прокуратури області Ірина Клименко.

Начальник відділу прокуратури області Неля Бокшан, наголосила прокурорам на типових порушеннях обліково-реєстраційної дисципліни клопотань на погодження проведення негласних слідчих (розшукових) дій та результати їх розгляду і проведення на наголосила на недопустимості їх повторень.

На завершення, учасники заходу обговорили проблемні питання по роботі та обмінялися думками та пропозиціями щодо її покращення в даному напрямку.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ