У Львівській області рятувальники практикуються реагувати на небезпечні ситуації із виливом токсичних речовин

У Львівській області рятувальники практикуються реагувати на небезпечні ситуації із виливом токсичних речовин

28.06.15 14:08 0 629
25 червня фахівці відділу радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту ГУ ДСНС України у Львівській області провели планові навчання по підвищенню професійної майстерності особового складу Групи радіаційно-хімічного та біологічного захисту.

Тренінг відбувся у хімічній лабораторії на базі Загону технічної служби ГУ ДСНС у Львівській області. Унікальність даних навчань полягає у тому, що вперше львівські рятувальники для удосконалення професійних навичок та відтворення умов наближених до реальних застосували справжні промислові небезпечні хімічні речовини.

Згідно із планом заходу, в результаті оперативно слідчих дій, правоохоронними органами було виявлено нелегальну хімічну лабораторію. Також поступила інформація, що в лабораторії використовуються небезпечні речовини, які є надзвичайно токсичними. Окрім цього, у процесі нелегального використання відбувся розлив небезпечних речовин.

Для обстеження лабораторії та оцінки рівня загрози було залучено фахівці спеціальне відділення з реагування на аварії з небезпечними речовинами ДСНС. В ході обстеження вдалося підтвердити інформацію щодо використання в лабораторії небезпечних хімічних речовин. Так, серед виявлених речовин були: соляна та азотна кислоти, вибухо та пожежонебезпечні рідини та інші небезпечні речовини.

Рятувальники, працюючи у спеціальних захисних костюмах та використовуючи спецобладнання, нейтралізувати розлив та відібрали взірці кожної з виявлених в лабораторії речовин. Після перебування у небезпечному середовищі, по завершенню робіт усі фахівці пройшли через спеціальний пункт знезараження.

Самі рятувальники говорять, що задоволені проведеними навчаннями, адже отримали можливість практикуватися в умовах реальної загрози. Під час реагування, надзвичайники змогли відчути усі складнощі роботи із хімічним обладнанням лабораторії, яке є надзвичайно крихким, малогабаритним та потребує надзвичайної обережності та повної зосередженості.

Досвід, отриманий під час тренінгу, є надзвичайно цінним та дасть можливість у перспективі оперативно і безпечно реагувати на аварії із викидом чи виливом небезпечних речовин.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: З останнього відрядження ...

КОМЕНТАРІ