У Львівській області у Пустомитівському районі депутати-свободівці виступили проти закриття сільських шкіл

У Львівській області у Пустомитівському районі депутати-свободівці виступили проти закриття сільських шкіл

28.06.15 15:31 0 799
Депутати-свободівці під час сесії Пустомитівської районної ради 23 червня 2015 року заблокували розгляд питання "Про реорганізацію окремих шкіл Пустомитівського району та тимчасове призупинення навчального процесу в Гринівській ЗОШ І-ІІ ступенів".

Як повідомив голова Пустомитівської районної організації ВО "Свобода" Іван Мудрий, до нього звернулися директори шкіл, учителі, мешканці сільських населених пунктів із проханням не голосувати за питання реорганізації окремих шкіл Пустомитівського району, оскільки це призведе до вимирання сіл.

"Зокрема, йдеться про реорганізацію Миколаївської, Гаївської, Раковецької, Горбачівської загальноосвітніх шкіл та закриття школи у селі Гринів через малокомплектність і значні витрати на їхнє утримання. Вважаю, що ухвалення цього рішення унеможливить доступ дітей до якісної освіти. Надіємося, що у перспективі буде більше учнів і утримання таких шкіл стане рентабельнішим", – зазначив депутат.

Депутати-свободівці у Пустомитівському районі, за словами Івана Мудрого, виступили проти реорганізації та закриття окремих сільських шкіл, оскільки вважають, що ухвалення цього рішення призведе до соціяльних конфліктів, до протесту батьків та обурення мешканців сільських населених пунктів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі степан Барна ...

КОМЕНТАРІ