В Чернігівській області тривають заходи з ліквідації наслідків захворювання свиней на африканську чуму

В Чернігівській області тривають заходи з ліквідації наслідків захворювання свиней на африканську чуму

28.06.15 13:56 0 604
26 червня продовжувались заходи щодо ліквідації та недопущення розповсюдження африканської чуми свиней на території підсобного господарства Любецького психоневрологічного інтернату в с. Пересаж Ріпкинського району.

Нагадаємо, що 24 червня на даному об’єкті зафіксовано загибель трьох голів свиней з клінічними ознаками, подібними до африканської чуми свиней. Відібраний патологоанатомічний матеріал було направлено до Київського державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи для досліджень. Наступного дня цей діагноз було підтверджено експертним висновком.

25 червня розпочато заходи щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання. Створено робочі групи, до складу яких увійшли представники органів влади, ветеринарної медицини, рятувальники та правоохоронці. Територію оголошено неблагополучною щодо африканської чуми свиней, та встановлено 3 км карантинну зону навколо місця виявлення. Встановлені карантинні ветеринарно-міліцейські пости на дорогах при в'їзді-виїзді до с. Пересаж.

26 червня рятувальники провели демонтаж будівель та конструкцій де перебували тварини. Всі будівельні матеріали, а також туші свиней у кількості 180 од. знищені шляхом спалювання та засипані земельним покривом товщиною близько 1 м.

О 21:00 всі роботи по ліквідації та недопущення розповсюдження африканської чуми свиней були завершені. Від рятувальників залучалось 33 чоловіки особового складу та 2 одиниці техніки.

На даний час фахівці робочих груп проводять комплекс протиепізоотичних заходів та постійний моніторинг ситуації.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ