США припускають продовження терміну ядерних переговорів щодо Ірану

США припускають продовження терміну ядерних переговорів щодо Ірану

30.06.15 08:07 0 691
Переговори про скорочення ядерної програми Ірану протривають поза раніше визначений останній термін 30 червня, заявив чільний посадовець у США. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як сказав цей посадовець на умовах анонімності, раніше вже домовлялися, що в разі потреби цей останній термін можуть знову відкласти на кілька днів.

Нині у Відні тривають остаточні переговори Ірану і шести з провідних країн світу, на яких мають узгодити детальні технічні параметри значного згортання ядерної програми Тегерана в обмін на послаблення, а потім і повне зняття санкцій. У неділю, 28 червня, в них беруть участь голови зовнішньополітичних відомств США, Великої Британії, Франції й Німеччини; міністр закордонних справ Ірану Могаммад Джавад Заріф уранці вирушив до Тегерана, щоб уже ввечері повернутися на переговори. Росію й Китай представляють посадовці їхніх МЗС.

Ці переговори почалися по тому, як на початку квітня учасники попередніх переговорів про суперечливу ядерну програму Тегерана узгодили у принципі політичну домовленість щодо її згортання. Нинішні переговори, за домовленістю сторін, мали б бути завершені до 30 червня. Але протягом останнього місяця кілька учасників висловлювали сумніви, що до кінця червня сторонам вдасться узгодити всі деталі, й заявляли, що термін може бути продовжений.

У світі непокояться, що Іран під прикриттям мирної ядерної програми може намагатися таємно створити ядерну зброю. Тегеран заперечує ці звинувачення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Вінницька область: бійці ...

КОМЕНТАРІ