Юні переселенці зі Сходу України разом із рятувальниками вивчали правила безпечного літа

Юні переселенці зі Сходу України разом із рятувальниками вивчали правила безпечного літа

30.06.15 12:21 0 559
27 червня територія ДП «Санаторій для батьків з дітьми «Тетерів», що у Коростишівському районі на дві години перетворилася на справжню «Країну безпеки». Вже другий рік поспіль співробітники ДСНС Житомирщини для вимушених переселенців зі Сходу України, які тимчасово проживають в санаторії, проводять громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». Мета акції – навчання населення основам пожежної безпеки, роз’яснення питань безпеки життєдіяльності та популяризація професії рятувальника.

До проведення заходу також залучалися фахівці Обласної організації Товариства Червоного Хреста України та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Однак головними дієвими особами стали коростишівські вогнеборці, які власне і подарували дітям-переселенцям справжнє свято.

Першим завданням, яке підготували організатори для дітвори стало «Малюнок на асфальті», де продемонстрували свою образотворчу майстерність на тему «Безпечне літо – запорука гарного відпочинку». Юні художники не аби як вразили представників героїчної професії. Визначати переможців було дуже складно.

Як і планувалося, акція виявилися ще й інформативною. Поки малеча малювала на асфальті, старші товариші вивчали та закріплювали свої знання під час інформаційної бесіди „Щоб від води біди не мати - правила поведінки мусиш вивчати”, відповідаючи на запитання фахівців ДСНС.

Одночасно фахівці Червоного Хреста навчили дітей правилам надання першої медичної допомоги та провели різноманітні конкурси на знання медичної справи, а співробітники соціальної служби, у свою чергу – оригінальні вікторини з питань ОБЖ.

- Варто зазначити, що це вже не перша зустріч коростишівських рятувальників з вимушеними переселенцями зі Сходу України. Вони постійно проводять різноманітні заходи профілактичного спрямування для дітей із території проведення АТО, які тимчасово проживають на території табору – наголошує начальник Управління ДСНС у Житомирській області Ігор Нікітчук. Рятувальники демонструють дітворі нашу пожежно-рятувальну техніку, бойове спорядження. А найголовніше-це підтримують їх психологічно, адже потрібно робити усе можливе, щоб дати можливість людям пережити ці важкі часи, коли їм довелося залишити свої домівки.

На останок надзвичайники залишили найцікавіше… Вони продемонстрували свій повсякденний одяг, бойове спорядження, а також пожежно-рятувальну техніку. Вогнеборці розповіли дітворі при яких надзвичайних ситуаціях використовують свою техніку та спорядження, а також дозволили глядачам одягнути будь-який костюм та посидіти за кермом кожного пожежного автомобіля.

Захід пройшов весело та непомітно. Малеча отримала величезний заряд емоцій і ні за що не хотіла прощатися зі співробітниками ДСНС. Діти ще довго фотографувалися на згадку з надзвичайниками та щиро дякували за чудовий день. Одначе рятувальники пообіцяли навідувати своїх вже друзів та ще не раз подарувати нові позитивні враження.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі патрульні ...
Наступна новина: Прокат автомобилей в Кутаиси

КОМЕНТАРІ