На Вінничині у обласному центрі за активної участі рятувальників ДСНС пройшов Фестиваль польової кухні

На Вінничині у обласному центрі за активної участі рятувальників ДСНС пройшов Фестиваль польової кухні

30.06.15 11:56 0 585
28 червня в День Конституції України у центральному парку культури та відпочинку м.Вінниця біля пам’ятника Горькому відбувся перший фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича.

Вінничанин Тарас Сич загинув у лютому цього року в зоні АТО. Чоловік вважав себе пацифістом, принципово не брав у руки зброю. Проте був на Майдані і пішов звідти у зону антитерористичної операції кухарем в один з батальйонів. Саме тому й виникла у організаторів акції ідея започаткувати фестиваль його пам’яті.

Не залишились осторонь міського заходу і вінницькі рятувальники. Ще зранку на спеціально обладнаному майданчику парку було встановлено три польові кухні, на яких співробітники аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУДСНС у Вінницькій області приготували для вінничан та гостей міста справжні кулінарні делікатеси – борщ, куліш та солдатську кашу.

А навпроти центральної сцени фахівці групи піротехнічних робіт АРЗ СП ГУДСНС, які вже неодноразово брали участь у розмінуванні звільнених територій на Сході, розмістили навчальні зразки вибухонебезпечних предметів. Кожен бажаючий мав змогу з уст справжніх професіоналів дізнатись про небезпеку сучасних боєприпасів та правила поведінки при їх знаходженні.

На самій сцені перед присутніми демонстували свої таланти та вміння артисти естрадно-духового оркестру ГУДСНС, які виступили з майже годинним концертом.

Загалом у заході взяла участь величезна кількість учасників. Своє вміння кулінарити, окрім рятувальників, демонстрували військові льотчики, навчальні заклади, представники національних меншин, байкери та ін.. А зі сцени лунали голоси як професійних співаків, так і юних талантів. Під час проведення фестивалю відбувався збір коштів та речей, необхідних в зоні АТО.

Організатори фестивалю висловили щиру подяку Головному управлінню ДСНС України у Вінницькій області за активну підтримку та надання посильної допомоги в організації та забезпеченні проведення заходу, адже кожен крок на допомогу нашим бійцям - крок до перемоги, яка неодмінно буде за нами.

ГУДСНС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: AmericanShoр - сервис ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ