Олег Панькевич висловлює співчуття з приводу смерти голови Львівського братства воїнів Української дивізії "Галичина" Євгена Куцика

Олег Панькевич висловлює співчуття з приводу смерти голови Львівського братства воїнів Української дивізії "Галичина" Євгена Куцика

30.06.15 08:08 0 754
27 червня 2015 року не стало Євгена Куцика – ветерана-дивізійника, багатолітнього політв'язня совєцьких концтаборів, голови Львівського братства воїнів Першої Української дивізії УНА "Галичина". Заступник Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" з питань національної пам'яти Олег Панькевич висловлює щире співчуття рідним, близьким, побратимам Євгена Куцика.

"На 88-му році життя відійшов у вічність Євген Куцик – справжній воїн, патріот, націоналіст. Він був яскравим представником покоління, яке зі зброєю в руках виборювало незалежність України, і навіть на схилі літ, до останнього подиху, він вболівав за свою державу. Ми завжди пам'ятатимемо його мужність, шляхетність, мудрість, і відчуватимемо вдячність за його подвиг. Сумуємо з приводу цієї великої втрати і висловлюємо співчуття рідним, близьким, побратимам Євгена Куцика", – зазначає Олег Панькевич.

Довідка: Євген Куцик народився 7 вересня 1927 р. у Львові. У 1943 р. зголосився до Юнацтва протилетунської (протиповітряної) оборони. Проходив вишколи у м. Краків (Польща) і у с. Мальта (Австрія), а також у таборі дивізії "Галичина" в м. Нойгамер (Німеччина) та підстаршинський вишкіл радіозв'язку в м. Нюрнберґ (Німеччина). У травні 1945 р. Євген Куцик повернувся до Львова. Восени 1945 р. вступив до Львівського лісотехнічного інституту. 10 жовтня 1945 р. затриманий контррозвідкою "Смерш". 28 лютого 1946 р. засуджений Військовим трибуналом до 15 років виправно-трудових таборів. До весни 1946 р. утримувався у пересильній тюрмі № 25. 21 квітня 1946 р. етапований зі Львова до м. Находка (Далекий Схід). Відбував покарання у таборах Магаданської області на Колимі ("Гвардієць", Усть-Омчаг, Берлаг). Звільнений в 1957 р. Після повернення до Львова навчався у Львівському державному університеті. Працював на львівському заводі "Мікроприлад". Очолював Львівське братство воїнів Першої Української дивізії УНА "Галичина".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ