Рівненська область: рятувальники організували для вимушених переселенців цікаву і пізнавальну екскурсію

Рівненська область: рятувальники організували для вимушених переселенців цікаву і пізнавальну екскурсію

30.06.15 10:02 0 712
28 червня співробітники Служби порятунку Рівненщини організували для родин вимушених переселенців зі східних областей України екскурсію до багатого на історичні пам’ятки, експонати, колекції та легенди славетного міста Острог.

Гості зі Сходу відвідали справжню перлину давньоруського мистецтва - Острозький замок, улюблене місце для багатьох туристів. Він був побудований на вершині невисокого пагорба за наказом князя Данила і став резиденцією родини Острозьких. Протягом трьох годин дорослі та діти у супроводі екскурсовода із непідробленою цікавістю оглядали замковий архітектурний комплекс, неповторні музейні експозиції та виставки, а також знайомилися із родом князів Острозьких - одних з найбагатших та найвпливовіших магнатів в Україні.

Не менш захоплюючими стали відвідини Музею книги та друкарства, де екскурсантам розповіли про всесвітньовідомі та найбільш визначні книжні пам’ятки. Неабияке враження на відвідувачів справив вишитий Кобзар, єдиний у світі екземпляр ручної роботи рівненських майстринь. І діти, і дорослі настільки були вражені такою роботою, що фотографували чи не кожну сторінку книги.

Упродовж усього дня перебування на Острожчині вимушених «мігрантів» супроводжували начальник місцевого районного сектору ГУ ДСНС підполковник служби цивільного захисту Володимир Заверуха та психолог Держслужби з НС.

За відгуками екскурсантів, відвідини Острога справді виявилися цікавими та насиченими. І в дітей, і в їхніх батьків залишилось чимало приємних емоцій, вражень та захоплень від побаченого і почутого в славетному історичному краї.

До речі, за сприяння співробітників Головного управління ДСНС та підтримки керівництва обласної влади громадяни, що тимчасово переїхали зі східних областей на Рівненщину, вже побували в Дубенському замку та відвідали культурний центр «Пересопниця», а також багато інших цікавих історичних та пам’ятних місць Поліського краю.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Жилой комплекс "Дом у ...

КОМЕНТАРІ