В Закарпатській області у Мукачеві вшанували Олега Іщенка

В Закарпатській області у Мукачеві вшанували Олега Іщенка

30.06.15 12:26 0 950
У п'ятницю, 26 червня, відбувся традиційний 7-й турнір із футболу серед ветеранів, присвячений пам'яті заступника голови ФФЗ, екс-віце президента ФК «Закарпаття», чудового футбольного менеджера Олега Іщенка.

Олег Вікторович – добре знана людина у футбольних колах області. Він сам грав у футбол, але так сталося, що за професійні команди не виступав, проте як організатор розкрився повністю. У середині 90-х Олег Іщенко був причетний до створення футбольного клубу «Лінет» у Берегові, який невдовзі став кращим клубом області. Коли «Закарпаття» вилетіло в другу лігу, кращі гравці «Лінету» разом із тренером Віктором Ряшком та Олегом Іщенком прийшли на виручку головній команді краю. Через три роки ФК «Закарпаття» виступало у вищій лізі українського футболу. Уперше за останні 60 років команда завоювала право виступати серед кращих клубів України – до успіху був причетний Олег Іщенко. У сезоні 2003–2004 команда зуміла зберегти прописку у вищому ешелоні, і знову у цьому заслуга віце-президента клубу Олега Іщенка.

У 2006 році Олега Іщенко обрали першим заступником голови ФФЗ. Повний сил і енергії, він мав багато планів і напрацювань, але доля розпорядилася по-іншому… У 2008 році Олег Вікторович трагічно загинув.

У 2009 році відбувся перший турнір, присвячений пам'яті одного з кращих менеджерів футболу на Закарпатті за роки Незалежності Олега Іщенка. Його засновниками стали Комітет ветеранського футболу області спільно з Федерацією футболу Закарпаття.

У цьогорічному традиційно взяли участь команди ветеранів 45 років і старші з смт. Воловець, м. Берегово, м. Мукачево та збірна ФФЗ.

На урочистому відкритті учасників турніру привітали голова ФФЗ Іван Дуран, перші тренери Олега Вікторовича Василь Турянчик та Микола Телінгер. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Олега Іщенка.

У півфінальних поєдинках зустрілися ветерани Мукачева та Берегова, Волівця та ФФЗ.

Перший матч завершилася нічиєю – 3:3. У серії пенальті перемогли мукачівці (4:3), які припустилися тільки одного промаху, а ось берегівці схибили двічі. В іншому півфіналі збірна ФФЗ перемогла збірну ветеранів Волівця – 2:0. Матч за третє місце в основний час не виявив переможця – 1:1. Перемогу у серії пенальті здобули берегівці – 2:1. Фінальний поєдинок між командами Мукачева та ФФЗ завершився перемогою господарів – 4:2.

На урочистому закритті турніру цінні подарунки отримали онуки Олега Іщенка – Артем та Ніка. Цінну відзнаку від ФФУ та ФФЗ також отримала вдова Олега Вікторовича – Любов Юріївна.

Заслужений майстер спорту СРСР Василь Турянчик вручив відзнаки ФФЗ кращим гравцям турніру: Йосипу Браєру (ФФЗ), Іштвану Гіді (Берегово), Василю Брунцвіку (Воловець) та Івану Фізеру (Мукачево).

Голова ФФЗ Іван Дуран нагородив Дипломами Федерації президентів клубів Михайла Ряшка (Воловець), Чобо Кеміня (Берегово), Івана Алмаші (Мукачево), а капітани команд отримали вимпели, виготовлені з нагоди 7-го традиційного турніру пам'яті Олега Іщенка.

Спеціальну нагороду за відмінно підготовлені футбольні майданчики отримав директор стадіону Анатолій Старнійчук. Кубок за перемогу в турнірі отримав капітан збірної Мукачева Олександру Пересті. Варто зазначити, що турнір пам'яті Олега Вікторовича Іщенка традиційно пройшов на високому рівні.

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відбулися Кубок ...
Наступна новина: Преимущества ступеней из ...

КОМЕНТАРІ