Різновиди хвойних рослини?

Різновиди хвойних рослини?

01.07.15 00:25 0 2732
Більшість лісів земної кулі складаються саме з хвойних дерев. Хвойні дерева справедливо вважаються старожилами, адже виникли значно раніше квіткових рослин. Старішими за них є тільки представники родини папоротевих. Хвойні рослини – це природні антисептики, вони є легенями нашої планети, завдяки їм, екологія навколо нас стає кращою.

А нещодавно хвойні породи дерев почали досить успішно і активно використовувати для озеленення дачних ділянок, територій навколо приміських будинків. Ландшафтні дизайнери залюбки використовують хвойні в озелененні, адже вони не втрачають кольору, не скидають своїх гілочок, а тому і виглядають ваші подвір’я цілий рік привабливо і доглянуто.

Сімейства хвойних рослин.

Всі дерева, що відносяться до хвойної породи можна розділити на такі сімейства:

- кипарисові;
- тисові;
- соснові.

До кипарисових ми можемо віднести:

1. Кипарисовик – вічнозелене дерево і чагарник з лускоподібною хвоєю. Молоді рослини мають м’яку голчату хвою.
2. Мікробіота перехреснопарна – красива рослина з дрібною хвоєю.
3. Ялівець. Сьогодні налічується більше 70 видів цієї рослини. Від дерева , заввишки 10-12 метрів до чагарників.

До сімейства тисових належить близько 8 видів. Всі дерева дуже подібні між собою, тому що погодять від тису ягідного. Тис заслужено рахується довгожителем, тому що може досягти віку 4000 років. Сам тис вічнозелене, дуже гарне дерево.

А сімейство соснових - це добре відомі нам ялинки, сосни, ялиці. Це сімейство дуже велике, адже тільки однієї сосни сьогодні налічується 100 видів, а ялиця об’єднує близько 40видів, найяскравіша з них: ялиця бальзамічна.

Правила дизайну хвойними.

Дуже гарно дивляться на ділянці низькорослі хвойні рослини, Цю мініатюрну копію великих рослин вивели селекціонери, спеціально для озеленення.

Дизайнери не радять , щоб хвойні породи висаджувалися під великими листяними деревами, тому листя, що опадає буде гнити, і призведе до загнивання кореневої системи рослини.

Створюючи ландшафтний дизайн, виберіть, як ви будете використовувати хвойні дерева. Вони будуть домінуючими, чи як додаткові елементи. Часто використовують хвойні для створення живоплоту. Це має і захисне і естетичне значення.

А прикрасою вашого саду будуть карликові породи, яким можна надати свою будь-яку форму, підстригаючи крону.

Основні породи хвойних, що підходять для озеленення.

1.Основним деревом для озеленення є красуня ялина. Вона є різних кольорів від зеленого до сріблястого. Ці дерева не вибагливі, добре приживаються, а краса їх вражає.
2.Кедр. Використовують його, в основному, в групі, де він відрізняється від всіх своїм забарвленням.
3. Модрина. Дуже добре підходить для озеленення міських скверів та алей.
4. Ялиця. Найкраще підійде для приватного саду, так як потребує певного догляду.
5. Дуже популярні сосна і туя. Туя має надзвичайно гарний аромат, а сосна не вибаглива до умов.
Серед чагарників слід віддати перевагу ялівцю.

Висновки

Як бачимо, хвойні породи дають велике поле для вашої фантазії. Використовуючи ці рослини, ви зможете створити неповторну композицію, яка буде милувати ваше око, надихати на працю і заспокоювати. А ще ви зможете покращати мікроклімат на вашій ділянці.

По матеріалам plants-club.ua.


Источник: http://plants-club.ua/shop/roslyny/khvojni.html
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Кто такой электрик?

КОМЕНТАРІ