В Житомирській області піротехніками знищено 2 артснаряди та 1 міну

В Житомирській області піротехніками знищено 2 артснаряди та 1 міну

01.07.15 16:38 0 614
28 червня до рятувальників м. Коростень надійшло одразу два повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів. Перший дзвінок на пункт зв’язку 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини зафіксовано із с. Іскорость.

Як з’ясувалося, місцевий біля дороги, де закінчується село, помітив, що з-під землі видніється підозрілий предмет. Чоловік хотів протерти знахідку аби зрозуміти, що це таке, але так і не наважився. Він викликав надзвичайників. Останні прибувши до місця виклику, ідентифікували предмет як мінометна міна калібру 86 мм часів минулої війни.

Трохи згодом коростенські рятувальники виїхали до с. Ходаки. Там селяни пішли до лісу за ягодами. Підійшовши до одного з кущів, жінка побачила біля гілок металеві предмети. Вона припустила, що це справжні боєприпаси і звернулася за допомогою до спеціалістів. Фахівці ДСНС встановили, що виявлені предмети – 151-міліметрові артилерійські снаряди.

Виявлені знахідки огородили парканом та організували охорону. Піротехніки Управління ДСНС Житомирщини знищили усі боєприпаси на спеціальному полігоні.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ