За тиждень спортсмени Вінниччини взяли участь у 9 всеукраїнських змаганнях та в двох – міжнародних

За тиждень спортсмени Вінниччини взяли участь у 9 всеукраїнських змаганнях та в двох – міжнародних

01.07.15 13:28 0 693
В період з 22 по 28 червня цього року спортсмени Вінниччини взяли участь у 9 всеукраїнських та 2 міжнародному заходах. Про це повідомили в управлінні у справах сім'ї, молоді і спорту облдержадміністрації.

Значних здобутків спортсмени досягли на змаганнях Всеукраїнського рівня. Так, 24-28 червня в Таращі Київської області відбувся чемпіонат України з велоспорту-шосе в індивідуальній та груповій гонках. 3 місце змагань посіла Вероніка Червоняк з Вінниці, яка здобула право виступати в Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, який стартує у Тбілісі 26 липня 2015 року. З 25-27 в м. Кіровоград пройшов чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків 1998 року народження і молодших. Золоту медаль змагань з бігу на 400 метрів з результатом 54.41 сек. виборола вінничанка, учениця обласної СДЮШОР з легкої атлетики Джойс Коба, срібними призерами змагань стали Василь Таран (біг 100 м – 11,30 сек.) та Владислав Гончарук (біг 200м. – 22,59 сек.) – готував спортсменів тренер – викладач Володимир Прошин; IIIмісце з бігу на 800 м. посів Олег Коменчук – тренер Андрій Москвін.

Минулого тижня в м. Лубни був проведений чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації серед дорослих спортсменів та юніорів. Збірна команда області в командному заліку зайняла III місце. В індивідуальних змаганнях переможцями стали представники м. Вінниця Василь Колодяжний та Сергій Зеленський. Срібну медаль виборов Олександр Марчук. III місце посіла Анастасія Зеленська.

Вдало виступили вінницькі спортсмени в Бердичеві де відбувся фінал Кубку України зі стрибків у висоту. Серед юнаків перемогу виборола вінничанка Олена Жмур з результатом 1 метр 77 см.

Також минулого тижня вінницька футбольна команда юнаків віком до 15 років «Прем'єр – Нива» у фіналі Дитячо – юнацькій лізі України (ДЮФЛУ) здобула срібні медалі! Змагання проходили смт. Щасливе під Києвом. До четвірки кращих юнацьких команд України до завершального етапу чемпіонату після довго тривалих змагань протягом Космос» (Запоріжжя) та ФК «Одеса».

У напівфінальніх матчах «Прем'єр-Нива» перемогла Чайку з рахунком 2:1, а СДЮШОР «Космос» здолав ФК «Одеса» – 2:0.

У фінальній грі зустрілися СДЮШОР «Космос» і наша «Прем'єр-Нива».На жаль, юні вінничани матч програли з рахунком 1:3.

В сусідньому Житомир відбувся Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби. Змагалися юнаки 2001 – 2002 рр.н. На якому відзначилися вихованці міської комплексної ДЮСШ «Вінниця». Вони здобули одну золоту нагороду і три срібні. Зокрема, Максим Жезмар став чемпіоном у ваговій категорії 38 кг. Віталій Жезмар (вагова категорія 32 кг), ІгорКачановецький Ігор (вагова категорія 35 кг) і Назар Костенко (вагова категорія 66 кг) виявилися срібними медалістами.

В Кіровограді відбувся чемпіонат України з велоспорту (марафон), ІІІ етап чемпіонату країни (крос-кантрі «елімінатор») і ІV етап Кубку України з крос-кантрі серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків.

В активі вінничан – кілька нагород. Дмитро Титаренко став другим у марафоні серед чоловіків, першим – у крос-кантрі «елімінатор» і чемпіоном ІV етапу Кубку України з крос- кантрі.

«Бронзу» на ІІІ етапі чемпіонату України (крос-кантрі «елімінатор») серед юніорів здобув Андрій Корольов. До першої десятки в різних видах програми увійшла Надія Коваленко.

Добовий марафон стартував у Вінниці. У забігу взяли участь спортсмени з України, Росії та Казахстану. Марафонці бігали по кілометровому колу. При цьому робили короткі санітарні зупинки, вживали їжу та напої під час забігу.

Такі змагання у місті відбуваються 7 років поспіль. Наймолодшому учаснику 24 роки, найстаршому - 65. Переможцями стали: Євген Малик, який пробіг 254 км та Лариса Лабарькова – 239 км.

З перемогою спортсмени краю приїхали і з міжнародних змагань. Так 27 червня в Кракові (Польща) на чемпіонаті Європи з веслувального слалому вінничанка Вікторія Добротворська виборола бронзову медаль.

А з 26 по 27 червня в Одесі відбувся Міжнародний турнір з універсального бою. Команда Вінниччини у складі Миколи Стахова (2-ге місце) та Максима Синька (1-ше місце) здобула срібні нагороди змагань.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області під ...
Наступна новина: Спеціалісти Головного ...

КОМЕНТАРІ