Вінничина: впродовж травня-червня спеціалістами Держсанепідслужби області проведено 228 перевірок закладів відпочинку та оздоровлення дітей

Вінничина: впродовж травня-червня спеціалістами Держсанепідслужби області проведено 228 перевірок закладів відпочинку та оздоровлення дітей

01.07.15 10:17 0 635
За інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області впродовж травня-червня спеціалістами служби проведено 228 перевірок закладів відпочинку та оздоровлення згідно заяв власників чи керівників закладів. Виявлено 46 порушень, застосовано 3 штрафні санкції, підготовлено 46 приписів щодо усунення недоліків виявлених при перевірках, 2 особи відсторонено від роботи за неповне проходження медичних оглядів.

Щодо санітарно-епідемічної ситуації в області, то слід відмітити, що за звітній тиждень у травматологічному відділенні Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні серед дітей був зареєстрований груповий випадок захворювання із кишковими проявами. Всього постраждало 14 осіб, в т. ч. 13 дітей віком до 15 років. Станом на 26.06.2015 року в задовільному стані із стаціонару виписано 11 дітей, в стаціонарі залишається 3 дітей, які продовжують лікування основного захворювання (травми).

Протягом звітного тижня в ході здійснення держсанепіднагляду згідно заяв суб'єктів господарювання проведено 23 позапланові перевірки. На 6 об'єктах виявлено порушення вимог санітарного законодавства, складено 6 приписів з пропозиціями про усунення порушень вимог санітарного законодавства.

Активно ведеться робота фахівців щодо контролю за дотриманням усіх санітарних вимог у дитячих таборах та санаторіях у період літньої оздоровчої кампанії. Так, на даний час в області функціонують 11 стаціонарних таборів та 2 заклади, які підпорядковані УМВС та Укрзалізниці.

Продовжують роботу 6 профільних дитячих санаторіїв, підпорядкованих ДОЗК ОДА, оздоровлюють дітей санаторії «Сокілець» Немирівський р-н, «Зелена Діброва» м. Крижопіль, санаторій «Авангард» м. Немирів та «Подільський Артек» с.Заозерне, Тульчинський р-н.

Завершили зміну 194 пришкільні табори.

Кількість дітей, які перебували / продовжують перебувати у закладах, – 20 019, у тому числі оздоровлюються – 2 227, відпочили – 17 792.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что такое зубные импланты
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ