Основні причини до появи стоматиту

Основні причини до появи стоматиту

01.07.15 14:27 0 1208

Стоматит - одне з найпоширеніших захворювань ротової порожнини. Виникає в результаті ураження слизової оболонки.

На сьогоднішній день відома достатня кількість факторів, які можуть призвести до розвитку даного захворювання. По одному або в сукупності вони призводять до появи стоматиту різної тяжкості.

  1. Зубні пасти та подібні засоби гігієни. Всі засоби з вмістом лаурилсульфат натрію мають негативний вплив на слизову оболонку ротової порожнини. Зазвичай даний елемент додають в пасти і ополіскувачі для утворення піни. Стоматологи в Івано-Франківську припускають, що ЛСН зневоднює слизову оболонку, в результаті чого вона стає дуже чутливою до різних харчових подразників. Проведення досліджень показало, що пацієнти, які перейшли на використання зубних паст без ЛСН рідше скаржилися на появу стоматиту. Відомий навіть випадок, коли частотність захворювання знизилася більше ніж на 80%. Інша ж частина учасників дослідження підтвердила, що, навіть при появі стоматиту, больові відчуття були набагато слабкішими.
  2. Механічні ушкодження. Дуже часто стоматит розвивається на тлі будь-яких травм, отриманих пацієнтами в різний спосіб. Достатньо лише прикусити м'які тканини в роті, або пошкодити їх твердою їжею. У більшості випадків, звичайно, ми навіть не звертаємо уваги на такі мікротравми, та з часом все проходить саме по собі. Але трапляються і такі ситуації, коли маленька подряпина може викликати ускладнення і турбувати вас досить тривалий час.
  3. Стресові ситуації. Не рідко пацієнти зі стоматитом звертають увагу, що загострення захворювання відбувається в період  їх сильного емоційного напруження і стресу.
  4. 4. Неправильне харчування. Відсутність необхідних для організму корисних речовин також може проявити себе у формі стоматиту. Лікарі підтверджують, що багато людей, які звернулися до них за допомогою, не приділяли своєму харчуванню належної уваги.

    Щоб виключити ймовірність стоматиту, організму необхідні вітаміни групи В і елементи, такі як цинк, фолієва кислота, залізо і селен.

  5. Схильність до алергічних реакцій. Стоматит може стати результатом сильної алергії на харчові продукти або інші речовини. Для усунення проблеми необхідно звернутися до фахівців і точно визначити алерген, після чого повністю виключити його вплив на організм.
  6. Гормональний збій. Дана проблема актуальна для жінок, організм яких дуже чутливий до різних фаз менструального циклу. Також відомі випадки загострення стоматиту в період вагітності.
  7. Захворювання організму. Якщо стоматит має постійний характер, то це може свідчити про наявність більш серйозних проблем. Якщо проблема регулярно проявляє себе, то є сенс звернутися до фахівців для комплексного обстеження.

Інші причини появи стоматиту

  • Побічний ефект хіміотерапії.
  • Шкідливі звички (алкоголь, куріння).
  • Нестача води в організмі.
  • Не дотримання гігієнічних норм по догляду за порожниною рота.
  • Проблеми з зубними протезами.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: ЖК «Уютный»: добавьте ...
Наступна новина: У Чернівцях скоротили 67 ...

КОМЕНТАРІ