Правовий аудит, як важлива складова успішного бізнесу

Правовий аудит, як важлива складова успішного бізнесу

01.07.15 01:00 0 6447
Для безпеки будь-якого проекту або компанії першочергово важливо встановити відповідність діяльності до правових норм. Така оцінка здійснюється виключно експертами, що гарантує, по-перше, достовірність аналізу, а по-друге, створює надійну базу для можливості захисту. Таким чином значення правового аудиту (або так званого юридичного) полягає у мінімалізації ймовірних ризиків, складанні плунів усунення негативних моментів і розробки рекомендацій щодо вдосконалення діяльності компанії.
Також звернемо Вашу увагу на те, що така процедура необхідна не тільки бізнесу, який перебуває на етапі стартапу. Найпершим чином правовий аудит допомагає прослідкувати відповідність внутрішньої та договірної документації чинному законодавству, яке, як відомо, доволі часто змінюється, доповнюється та уточнюється рядом поправок. Відтак, навіть сформований і конкурентноспроможний бізнес може мати загрозу натрапити на «підводне каміння».
А для чіткого і результативного процесу радимо замовнику попередньо узгодити з аудиторською компанією обсяг роботи, етапи її виконання, визначити конкретні завдання та з’ясувати формат загальних висновків. Це вбереже Вас від непорозумінь і додаткових ризиків.
Робота над правовим аудитом включає в себе:
- перевірка документів, що надаються контрагентом та державними органами, для переконання, що інформація надана власником документів є правдивою;
- перевірка повноважень контрагента для укладань угоди;
- отримання об'єктивних даних та правової оцінки документів;
- аналіз всіх документів, що ведуться від самого початку існування тієї чи іншої фірми / компанії / підприємства;
- перевірка укладених договорів за час існування компанії чи підприємства;
- моніторинг та аналіз.
Останній етап проводиться для усунення помилок, що могли скластися під час судової та господарської практики, складанні договорів чи інших документів.
І пам’ятайте, що цілісна процедура правового аудиту включає в себе не тільки гарантію якісного аналізу, а й чіткі та конкретні висновки. Які, у свою чергу, не обмежуються виключно загальною оцінкою проблем, а й передбачають забезпечення пропозиціями шляхів їх вирішення або ж визначення альтернативних векторів подальшого розвитку.
А також не забувайте про те, що замовник має право вимагати від юридичної компанії варіант оптимізації правової діяльності.
Стаття надана компанією www.dlab.com.ua .
Источник: http://www.dlab.com.ua/id/4898
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ