Буковина: результати профілактичних заходів на пасажирському транспорті « Автобус-2015»

Буковина: результати профілактичних заходів на пасажирському транспорті « Автобус-2015»

02.07.15 12:14 0 534
Комплексна перевірка дотримання безпеки пасажирських перевезень на Буковині тривала впродовж червня 2015 року в рамках загальнодержавних заходів, ініційованих Департаментом ДАІ МВС України.

За цей час працівниками УДАІ УМВС України в Чернівецькій області оглянуто 2847 автобусів, що використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів.

15 автобусів визнано технічно несправними, зокрема, через заблокованість аварійних виходів, додатково встановлені місця для сидіння, несправність зовнішніх світлових приладів, шин,тощо.

Під час нагляду за дорожнім рухом працівниками Державтоінспекції виявлено 432 порушення законодавства, допущених водіями автобусів. Серед найчастіших порушень — відхилення від визначеного маршруту руху, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення правил зупинки і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів.

5 водіїв притягнуто до відповідальності за керування автобусами у стані алкогольного сп’яніння.

17 водіїв перевищили обмеження швидкості руху, 10 керували автобусами, що не пройшли обов’язковий технічний контроль, 4 водії перебували за кермом без ліцензійної картки.

Зафіксовано 3 випадки зберігання автобусів, що використовуються для перевезення пасажирів на комерційній основі, поза встановленими місцями їх стоянки, майже три десятки порушень вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг біля автовокзалів.

Встановлено 4 випадки порушень правил перевезення організованих груп дітей.

6 автобусів затримано згідно зі ст. 265-2 КУпАП «Тимчасове затримання транспортних засобів».

Всього впродовж місячника працівниками ДАІ складено 447 адмінпротоколів, тимчасово вилучено 5 ліцензійних карток, надіслано 6 інформацій до організаторів перевезень.

ДАІ Буковини продовжує нагляд за дотриманням перевізниками норм і правил перевезення пасажирів.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині податкові ...
Наступна новина: НА РОЗГЛЯД ГРОМАДИ ...

КОМЕНТАРІ