У Чернівцях відзначили День архітектури

У Чернівцях відзначили День архітектури

02.07.15 11:53 0 544
З нагоди Дня архітектури в виставковому залі «Вернісаж» відбулися урочистості. Міський голова Олексій Каспрук привітав архітекторів міста з професійним святом і сказав, що вони – дуже важливі люди в місті, бо саме він них залежить обличчя Чернівців, його сьогодення і майбутнє. Також міський голова вручив премії імені Йозефа Главки.

Ця премія була заснована Чернівецькою міською радою ще у 1996 році і отримували її щороку відомі в краї архітектори, будівельники та журналісти, які висвітлювали питання архітектури та будівництва в засобах масової інформації. З 2000 року премія імені Главки не вручалась, а цьогоріч її, відновлену, отримали з рук міського голови нові номінанти: це архітектор Василь Нетрибюк, директор ТОЗ «Вест-буд» Василь Зозуляк та декан факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва Ігор Фодчук.

Приємним повідомленням для чернівчан стала інформація Ігоря Фодчука про рішення державної акредитаційної комісії щодо можливості для студентів отримати ступінь магістра на факультеті аріхтектури та будівництва в Чернівецькому національному університеті імені Ю.Федьковича. Досі цей факультет випускав лише бакалаврів та спеціалістів.

Також на урочистостях відзначили молодих архітекторів за цікаві проекти і вручили першу премію за проект торговельного комплексу на вул.О.Кобилянської, 41 (магазин «Берізка») архітектору Олександру Кордуняну.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині триває ...
Наступна новина: Рівне: звернення ...

КОМЕНТАРІ