На Вінниччині обговорювали важливі питання підприємницької діяльності (+фото)

На Вінниччині обговорювали важливі питання підприємницької діяльності (+фото)

02.07.15 11:07 0 503
Вчора, 30 червня, в рамках галузевих зустрічей з представниками малого і середнього підприємництва, в Департаменті регіонального економічного розвитку облдержадміністрації за участі членів Регіональної ради підприємців відбулась зустріч із суб'єктами господарювання та їх представниками, які займаються роздрібною торгівлею продовольчою та непродовольчою групою товарів та послуг.

У зустрічі прийняли участь 14 представників як мережевої торгівлі («Грош», «АТБ», «Продторг») так і фізичні особи підприємці, які займаються торгівлею промтоварами.

Основною метою даної зустрічі було висвітлення нагальних проблем у зазначеному сегменті, які існують як у області так і на державному рівні.

В ході зустрічі присутні акцентували увагу на основних перешкодах у введенні бізнесу та пропонували шляхи їх вирішення та усунення.

Перше питання, на яке звернули увагу підприємці було обов'язкове застосування касових апаратів з 1 липня 2015 року. Було визначено коло проблемних питань, які потребують вирішення, а саме:

- непосильна для окремих підприємців вартість касового апарату;

- застосування штрафних санкцій фіскальною службою уже з 1 липня;

- нерівні умови для тих хто торгує на ринках та для окремих маленьких магазинів, адже для підприємців з ринків не потрібно обов'язкове встановлення касових апаратів;

- технічна не готовність фіскальних органів до обробітку інформації від суб'єктів господарювання.

Так, підприємці усвідомлюють, що споживач хоче мати підтвердження своєї покупки, отримати чек, за яким у разі продажу не якісного товару, можна повернути свої кошти.

В результаті обговорення було прийнято рішення визначити координатора інтересів суб'єктів господарювання у сфері роздрібної торгівлі у Вінницькій області – Тетяну Брищук, основним завданням якої буде оперативне реагування на існуючи проблеми підприємців, пошук можливих механізмів їх вирішення та комунікація з Регіональною радою підприємців при облдержадміністрації.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ