На Вінниччині відкрито універсальний спортивно-тренувальний комплекс зі смугою перешкод для людей з інвалідністю. (+фото)

На Вінниччині відкрито універсальний спортивно-тренувальний комплекс зі смугою перешкод для людей з інвалідністю. (+фото)

02.07.15 10:57 0 566
Близько сотні людей зібралося вчора, 30 червня, в селі Дорожне Вінницького району на відкриття універсального спортивно-тренувального комплексу зі смугою перешкод для людей з інвалідністю.

Комплекс відкрився на базі трудових майстерень Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями “Обрій”. Це стало можливим завдяки проекту "Разом живемо - разом відпочиваємо" за підтримки програми соціальних інвестицій "Україна - житниця Майбутнього" компанії "Монсанто Україна". Реалізовувала проект Асоціація захисту та допомоги інвалідам "Відкриті серця".

Зустрічаючи гостей на відкритті, вихованці “Обрію” показали перфоманс про своє життя, про будні тих, кого зазвичай люди уникають, не розуміють, а часом і ображають. Суть перфомансу проста: вони – не такі як усі, але вони – не гірші, вони - інші. І вони поребують допомоги, підтримки та розуміння.

Після виступу вихованців "Обрію" присутніх привітали організатори та меценати проекту, а митрополит Вінницький і Барський Симеон освятив новий комплекс.

Звертаючись до присутніх, організатори подякували усім, хто брав участь у створенні спортивно-тренувального комплексу, загалом їх налічується понад 800 осіб.

Ініціатор проекту, директор Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» Світлана Демко розповіла про ідею створення комплексу.

- в Україні існує безліч змагань де беруть участь діти з обмеженими можливостями, - наголосила Світлана Демко. – Ми хочемо, щоб наші діти не стояли осторонь, та займали перші місця на олімпіадах. Цей майданчик дасть їм змогу здобувати необхідні навички. Саме тому ми вирішили розробити смугу перешкод для людей з обмеженими можливостями.

Організатор проекту наголосила, що ідея створення майданчику з'явилась до початку проведення антитерористичної операції. - Нажаль значно виросли ціни і нам не вдалось втілити в життя все задумане, - розповіла директор Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій». – Наразі на смузі перешкод ще не встановлені поручні, бо виконавці проекту не вклались в бюджетні кошти.

Цей майданчик – унікальний. Тут можна не лише грати в спортивні ігри, але й вчитися пристосовуватися до звичайних умов життя: перетинати на візку трамвайну колію, спускатися зі сходів чи підніматися по незручному пандусі.

Окрім відкриття тренувального майданчика та смуги перешкод на заході відбулось спортивне свято - перша спартакіада «Дружні ігри».

Трудові майстерні, на базі яких відкрили майданчик, кілька років тому з'явилися в приміщенні старої школи села Дорожне. Їх створенням займалася громадська організація “Відкриті серця”. Організатори кажуть, що гроші збирали “зі світу по нитці”, а сама громада села спочатку від ідеї була не в захваті. Зрештою, спільними зусиллями у вихованців “Обрію” запрацювали майстерні, де можна займатися трудотерапією: плести кошики, вишивати, малювати тощо.

На майстернях та спортивних майданчиках організатори не зупинилися. Зараз вже розпочалося будівництво реабілітаційного центру для діток та воїнів АТО, які отримали інвалідність.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ