Геннадій Зубко: Вперше зараз мова йде про передачу влади безпосередньо на місця - туди,де приймаються рішення

Геннадій Зубко: Вперше зараз мова йде про передачу влади безпосередньо на місця - туди,де приймаються рішення

02.07.15 11:39 0 526
«Ми вступаємо в ключовий етап розвитку держави - внесення змін до Конституції України, які підсилять місцеве самоврядування», - сказав Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV.

«Мене дивує, коли хтось говорить про намагання Президента узурпувати владу цими змінами. Вперше ми маємо можливість віддати владу на місця, вирішити це питання - взяти повноваження і отримати функції», - наголосив Віце-прем'єр-міністр України.

Геннадій Зубко зазначив, що Голова Венеційської комісії Джанні Буккікіо також закликав Україну внести зміни до Конституції в частині децентралізації.

«Ми маємо історичний шанс стати рівноправним партнером європейської родини. Я закликаю всіх прибрати політику. Я хочу закликати політиків вийти на державницьку позицію, не думати про своє місце після проведення реформи, а побачити країну», - сказав Віце-прем'єр-міністр України.

Урядовець нагадав, що Україна приєдналась до Європейської хартії місцевого самоврядування 17 років тому, «але весь цей час були лише розмови про те, кому передати цю владу - чи то від Президента Парламенту, чи то від Парламенту Президенту».

«Вперше зараз мова йде про передачу влади безпосередньо на місця – туди, де приймаються рішення, де є відповідальність і де можна змінити якість життя», - наголосив він.

Геннадій Зубко зазначив, що основною метою є не децентралізація, а регіональний розвиток: «Це дозволить українцям безпосередньо на місцях вирішувати, якого залучати інвестора, що і де будувати, як витрачати бюджет, як найняти ефективного управлінця, який буде займатись вирішенням всіх місцевих питань».

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ