Молодь Вінниччини – інвестиція в майбутнє (+фото)

Молодь Вінниччини – інвестиція в майбутнє (+фото)

02.07.15 12:52 0 688
З 27 червня по 1 липня креативні і талановиті юнаки та дівчата краю з'їхалися на Обласний молодіжний табір-форум «Молодь Вінниччини – інвестиція в майбутнє». Протягом п'яти днів активний «десант» молодих людей регіону висадився на території дитячого санаторію «Подільський Артек» що у місті Ладижині. Тут вони не лише збагатилися позитивним досвідом, здобули нових друзів, нові знання та набули вміння командно діяти, а й продуктивно попрацювали над «Картою пріоритетів молодіжної політики Вінницької області на 2016-2020 роки». Роботу зосередили в фокус-групах за участю експертів з числа представників влади та громадськості.

Організатором молодіжного форуму, який відновив роботу після шестирічної перерви, виступило управління у справах сім'ї молоді і спорту облдержадміністрації.

«Участь у форумі взяли 118 молодих людей майже з усіх районів області. Делегації формувалися з числа активної творчої молоді та представників студентського парламенту Вінниччини. Модераторами-кураторами були метри в молодіжній політиці, представники різних громадських організацій. Програма була сформована таким чином, що окрім традиційних спортивних та культурних розваг, вони працювали потужно над підвищенням своїх навичок у сфері комунікацій, мотивації, тайм-менеджменту. Дані тренінги були підготовчим етапом до роботи над «Картою пріоритетів молодіжної політики Вінницької області на 2016-2020 роки». Напрацьовано величезна кількість цікавих, нових ідей, які досі не реалізовувалися в нашій області, але які можна реалізувати без надвеликих витрат. Загалом під час зібрання виокремлено 5 головних пріоритетів» – розповіла заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталя Заболотна.

Презентували свої напрацювання учасники зібрання і голові облдержадміністрації Валерію Коровію, який став поважним гостем на закритті молодіжного форуму. За його словами, при плануванні розвитку молодіжної політики Вінниччини, з метою впровадження конструктивних ідей в концепцію розвитку регіону, дані пропозиції будуть враховані.

«Обіцяю, що на 2016 рік в обласному бюджеті буде збільшено асигнування на проведення форуму та будуть закладені кошти на реалізацію ваших пропозицій» – наголосив Валерій Коровій.

Також в рамках зустрічі учасники форуму мали відверту розмову з керівником виконавчої гілки обласної влади Валерієм Коровієм. Вінницьку молодь цікавили питання децентралізації. Обговорювали проблему війни на Сході держави та місце юнаків та дівчат у розвитку Вінниччини зокрема, України в цілому.

«В 90-х роках я вважав, що між Україною і ЄС була прірва, особливо в сфері комунікацій та інформаційної політики. Нині ми відстаємо, але далеко не так. І радує, що ліквідовує цю прірву наша молодь. Особливо в частинні знання мов, системи комунікацій, нових інформаційних технологій. Я часто працюю з молодими людьми і молодіжні ініціативи мають дуже велике значення в різних сферах діяльності - від спорту до формування громадянського суспільства» – підкреслив Валерій Коровій.

За словами голови облдержадміністрації, держава має надати можливість молодій людині, котра має ідеї, пропозиції та чіткий механізм до їх втілення в життя, реалізовуватися та розвиватися.

«Молодь завжди відрізнялася активністю, і не правда, коли кажуть що вона пасивна. Але якщо молодь не має можливості реалізовуватися, часто вона стає радикально налаштована у досягненні своїх цілей - і це не правильно. Коли ми говоримо про європейські цінності, ми маємо на увазі демократичні інституції. І якби вони спрацювали більше року назад, то б не було, ні революції, ні війни» – зауважив Валерій Коровій.































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Тернопільська ОДА та ...

КОМЕНТАРІ