На Закарпатті зменшилася кількість пожеж

На Закарпатті зменшилася кількість пожеж

02.07.15 15:14 0 634
Закарпаття: у червні в області зменшилася кількість пожеж та не сталося жодної надзвичайної ситуації

Про ці та інші проблемні питання йшлося на підсумковій нараді в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області.

У перший день липня закарпатські рятувальники проаналізували свою роботу за минулий місяць та намітили пріоритети в подальшій службі.

В оперативній нараді, яка проходила під головуванням виконуючого обов'язки начальника У ДСНС України у Закарпатській області полковника служби цивільного захисту Володимира Ціцея, також взяли участь: керівний склад Управління та начальники структурних підрозділів області.

Серед іншого увага присутніх акцентувалася на комплексі заходів, спрямованих, передусім, на недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, випадків загибелі та травмування на них людей. Це, насамперед, профілактика загибелі людей на водних об'єктах області, під час пожеж, при виявленні вибухонебезпечних предметів; посилення протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання нового врожаю; недопущення пожеж у лісових масивах.

Позитивом червня стало те, що в краї не було зареєстровано жодної надзвичайної ситуації (з початку року таких сталося дві). Також спостерігалося суттєве зниження кількості пожеж. Так, у червні 2015 року сталося 92 пожежі, а за аналогічний період минулого року їх було 190. Вогняна стихія призвела до загибелі людини, ще троє осіб травмувалися. Чотирьох краян було врятовано від загибелі.

Не оминули увагою присутні й питання щодо безпеки відпочинку людей на воді. З початку 2015 року на водних об'єктах краю вже загинуло 15 осіб. Аналіз свідчить, що основними причинами загибелі людей є використання для відпочинку стихійних, непристосованих для цього місць; нехтування громадянами елементарними правилами поведінки на воді та купання в нетверезому стані. З метою недопущення трагедій на воді, потрібно більше уваги приділяти встановленню в місцях масового відпочинку людей упереджувальних знаків профілактичного змісту тощо.

Увага присутніх акцентувалася на важливості дотримання законності в службовій діяльності.

Йшлося й про рівень боєздатності та реагування рятувальних підрозділів на резонансні події, співпрацю з органами місцевої влади щодо ефективного здійснення державної політики у сфері цивільного захисту. А для покращення роботи всіх структурних підрозділів Управління ДСНС в області та оптимізації шляхів вирішення викликів сьогодення відбулося ефективне та конструктивне обговорення проблемних питань оперативно-службової діяльності.

У ДСНС України у Закарпатській області

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На сесії Тернопільської ...
Наступна новина: Тернопільська область: за ...

КОМЕНТАРІ