Від дифтерії помер 6-річний іспанець: перший випадок за останні 28 років

Від дифтерії помер 6-річний іспанець: перший випадок за останні 28 років

02.07.15 17:11 0 596
6-річний хлопчик з іспанського міста Каталонія помер від ускладнень дифтерії. Його батьки були переконаними противниками вакцинації, оскільки вважали, що щеплення можуть викликати аутизм та інші важкі ускладнення.

Про це передає Helth-ua.

Протягом місяця організм хлопчика намагався протистояти дифтерійній інфекції, але незважаючи на всі зусилля лікарів, дитина померла через 28 днів після того як у нього з’явилися перші симптоми цього «напівзабутого» зараз захворювання.

Батько і мати маленького жителя іспанського міста Олот в провінції Жирона (Олот, Жирона) ще в перший тиждень його хвороби дали інтерв’ю одному з телеканалів країни, в якому, не приховуючи сліз, звинувачували у важкої хвороби сина виключно своє невігластво і впертість.

Про цей випадок писали всі іспанські газети, а телеканали країни присвятили йому сюжети у випусках новин: востаннє дифтерія діагностувалася в Іспанії в 1987 році, після чого завдяки масовій вакцинації хвороба надовго зникла з медичної статистики.

Останні дні дитина провела практично в стані коми. Він знаходився на штучній вентиляції легенів, але у нього поступово розвинулася поліорганна недостатність, викликана ускладненнями інфекції. У хлопчика відмовили легені, нирки, а потім настала зупинка серця.

Його батьки свого часу потрапили під вплив людей, які переконані у величезній шкоді, яку нібито завдає дітям вакцинація – малюкові до 6 років не було зроблено жодного щеплення.

Доказом ефективності вакцинації проти смертельно небезпечної дифтерії служити той факт, що дифтерійна паличка була виявлена ??у 8 інших дітей, які контактували з хворим хлопчиком.

Однак у жодного з них хвороба не розвинулася – в ранньому дитинстві всі вони були імунізовані проти дифтерії за допомогою комплексної вакцини АКДС.

Як повідомлялося, в Європі померла людина, заражений вірусом МЕРС.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Скіпальський: Якби ...

КОМЕНТАРІ