Самагальський: УГКЦ не має юридичного відношення до пам’ятника і реконструкції площі

Самагальський: УГКЦ не має юридичного відношення до пам’ятника і реконструкції площі

02.07.15 11:41 0 476
Голова постійної депутатської коміїсії фінансів та планування бюджету у Львівській міській раді Яромир Самагальський поширив у соцмережах допис, у якому наголошує, що Українська греко-католицька церква не має жодного юридичного стосунку до пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому та реконструкції площі Святого Юра у Львові.

«Офіційно заявляю (і ви мої слова, при бажанні, можете легко перевірити): усі запитання щодо реконструкції площі, зрізання дерев, кошторисів і використання фінансів, громадських слухань і містобудівної ради, переносу дороги і вцілому до проекту треба задавати лише виконавчим органам Львівської міської ради і міському голові, як керівнику виконавчих органів. А депутатський корпус ЛМР має право лише прийняти рішення щодо будівництва і закласти в бюджети кошторисні призначення. А на проект впливати – ні», – зазначив Яромир Самагальський.

Однак юридичний стосунок УГКЦ до реконструкції залишається неспростовним фактом, підтвердженим низкою документів, а саме: 24 грудня 2014 р архієпископ і митрополит львівський Ігор (Возьняк) звернувся до Львівської міської ради з проханням передати Курії Львівської Архиєперхії земельну ділянку в межах існуючої забудови під реконструкцію скверу на пл. Св.Юра.

25.12.2014 депутати Львівської міської ради проголосували за ухвалу №4255 «Про погодження Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на пл. Святого Юра» (до неї були внесені зміні ухвалою від 29.01. 2015 №4306). 26.02.2015 депутати проголосували за ухвалу № 4369 «Про затвердження Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на надання земельної ділянки на пл. Святого Юра. Відповідно до п.1 цієї ухвали ЛМР надала УГКЦ на рік в оренду земельну ділянку площею 2,6248 га (у тому числі площею 1,0417 га у межах червоних ліній) на пл. Святого Юра (кадастровий № 46 10 136600:04:002:0010) для проведення будівельних робіт. При цьому ЛМР спромоглася обійти процедуру торгів, як того вимагає земельне законодавство, коли йдеться про передавання землі в оренду для цілей, що не належать до переліку випадків, визначених частинами другою, третьою ст.134 ЗК України.

Депутати наперед знали, що орендар, який просив надати ділянку під реконструкцію скверу на пл. Св. Юра, не міг бути розпорядником бюджетних коштів, але свідомо проголосували за ці ухвали.

Згадані ухвали досі не скасовані, відтак саме юридичний зв’язок УГКЦ, котра виступила замовником пам’ятника та історико-містобудівного обгрунтування, існує неспростовно.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ