Квартал стріт-арту планують створити у Києві: розпочнуть з графіті Лесі Українки

Квартал стріт-арту планують створити у Києві: розпочнуть з графіті Лесі Українки

02.07.15 10:18 0 518
У Києві наприкінці наступного тижня на фасаді одного з будинків біля Золотих воріт з'явиться графіті, присвячене Лесі Українці. Згодом у центрі столиці створять цілий квартал стріт-арту.

Про це пише DreamKyiv.

«Києву дуже потрібні масштабні арт-проекти, щоб залучати туристів. ми запускаємо нову ініціативу – хочемо створити у Києві квартал якісного стріт-арту», – повідомив співзасновник проекту CityArt, режисер Гео Лерос.

Водночас він додав: доки в Україні дуже мало досвідчених стріт-арт-художників, вирішили запросити затребуваних закордонних. «Діємо за такою схемою: знаходимо мецената, готового оплатить художнику переліт і проживання, вибираємо митця і запрошуємо його», – додав Лерос.

Першу роботу намалює австралієць Гвідо Ван Хелтен, який цікавий тим, що малює тіні, деталі не фарбою, а балонами.

Зазначимо, проект CityArt почався з того, що Леросу захотілось зробити комфортнішим парк Шевченка. Зокрема, встановити там більше лавочок.

«Я став розглядати варіанти, як це реалізувати. Зупинився на принципі, популярному в Нью-Йорку, Мюнхені: коли кожен охочий може виступити меценатом і за порівняно невелику суму зробити подарунок місту – встановити лавочку з іменною табличкою», – зазначив він.

За його словами, наразі в парку Шевченка встановлено 33 нові лавки, а найближчим часом з’явиться ще 50. Дизайн лавок розробляють різні майстерні, а виготовляють на виробництві під Києвом.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині викрито ...
Наступна новина: Чернівці: Програма ...

КОМЕНТАРІ