Скіпальський: Навіть після подій у Чечні та Грузії українці все ж не бачили справжнього обличчя РФ

Скіпальський: Навіть після подій у Чечні та Грузії українці все ж не бачили справжнього обличчя РФ

02.07.15 15:15 0 632
За останні два роки в головах українців відбулась переоцінка найбільшої небезпеки. Ми жили під впливом радянської ідеології і не думали, що «дружня нам Росія» може стати агресором.

Таку думку під час хард-ток-шоу «DROZDOV» (щовівторка о 22:00 на телеканалі ZIK) висловив колишній заступник голови СБУ, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.

Українські спецслужби неодноразово звертали увагу на можливу агресію з боку Кремля. Однак ніхто із державних керівників до них так і не дослухався. Органи безпеки використовували лише для того, щоб підкріплювати власний апарат та знешкоджувати невигідних владі осіб.

«Те, що Кремль для нас може стати агресором, свого часу було дуже важко пояснити не лише керівництву держави, а й пересічним українцям. Нас вважали просто людьми, які не люблять Росії і не прислухались до можливих загроз, про які ми попереджали. Керівництво держави не дослуховувалося до професійних оцінок з боку спецслужб, використовувало їх для доповнення власного апарату – пошук компромату і конкуренції», – каже Скіпальський.

Навіть після подій у Чечні та Грузії українці все ж не помічали справжнього обличчя Росії доти, доки війна не прийшла до їхнього дому.

«Події в Чечні, агресія Росії проти Грузії нікого не навчали до тих пір, поки не побачили хижацькі зуби у своїй державі. Головне, що ми відчули суть і жорстокість щодо України. Бо коли Росія вбивала народи в Чечні та Грузії, то це десь здавалося далеко. А коли почали вже гинути громадяни України і гинуть тисячами, цього стало достатньо, щоб зрозуміти хто є хто», – зазначив Скіпальський.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ