Львівська облрада розгляне питання про створення комісії для перевірки порушень у лісовому господарстві

Львівська облрада розгляне питання про створення комісії для перевірки порушень у лісовому господарстві

02.07.15 11:38 0 522
30 червня 2015 року на сесії Львівської обласної ради з ініціативи голови фракції ВО "Свобода" Йосифа Ситника до порядку денного було внесено питання про створення тимчасової контрольної комісії для перевірки стану вирубки лісів у Львівській області та дотримання законності у царині лісопереробки. За цю пропозицію депутати віддали 40 голосів за необхідних 39.

За словами Йосифа Ситника, до депутатів Львівської обласної ради часто звертаються мешканці Львівщини – представники громадськості скаржаться на численні порушення у лісовому господарстві.

"Є ціла низка скарг громадян щодо зловживань посадовців лісового господарства. Усім відомо про діяльність нелегальних лісопилок, багато запитань є до використання коштів на створення лісових доріг, прикордонних лісосмуг тощо. Окрім цього, проблемами лісів дуже часто спекулюють у політичній боротьбі. Тому ми хочемо знати реальну ситуацію – що відбувається з лісом та деревообробкою на Львівщині, хто і куди вивозить крадений ліс, хто до цього причетний та чому досі не покараний? Ми пропонуємо створити тимчасову контрольну комісію Львівської обласної ради для перевірки стану вирубки лісів у Львівській області та дотримання законності в царині лісопереробки суб'єктами господарювання всіх форм власності за період 2011–2015 рр. і в її роботі використовувати публічні матеріяли та повідомлення представників територіяльних громад, профільних громадських організацій, ЗМІ, правоохоронних органів тощо", – наголосив свободівець.

Зазначимо, що рішення про внесення цього пункту до порядку денного депутати ухвалили з п'ятої спроби. Раніше, починаючи від 17 березня, пропозиція свободівця не набирала необхідної кількості голосів. Зокрема, депутати Львівської обласної ради від "Народного фронту", "УДАРу", "промисловці і підприємці", екс-"регіонали" та колишні "нашоукраїнці" відмовлялися внесті в порядок денний питання про створення тимчасової комісії.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Геннадій Зубко: Вперше ...

КОМЕНТАРІ