Осип Магур: "Децентралізація не може відбуватися всупереч волі громад"

Осип Магур: "Децентралізація не може відбуватися всупереч волі громад"

02.07.15 12:24 0 563
Процес децентралізації не може відбуватися без обговорення із територіяльними громадами, а тим більше всупереч їхній волі. Про це 30 червня 2015 року на сесії Львівської обласної ради заявив депутат від ВО "Свобода" Осип Магур.

Свободівець повідомив, що до нього звернулися члени Асоціації сільських та селищних рад Дрогобицького району (усього 47 громад) з проханням відстояти їхню позицію щодо збереження самоврядного статусу громад.

За словами Осипа Магура, представники місцевих рад Дрогобиччини виступають проти запропонованого адміністрацією об'єднання громад. "Вони звертаються до Львівської обласної ради з вимогою зняти з розгляду питання про схвалення проєкту перспективного плану формування територій громад Львівщини, оскільки, за їхніми словами, законодавчо закріплена процедура об'єднання територіяльних громад суперечить нормам чинної Конституції України, не є добровільною, вона недостатньо юридично і економічно обґрунтована, а поширювана через Офіс реформ інформація про спроможні громади недостовірна", – наголосив депутат.

Осип Магур наголосив, що обласна рада не може повертатися до обговорення так званого перспективного плану, доки не відбулося його обговорення на зборах громад та на сесіях сільських, селищних рад.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Митрополит Шептицький ...

КОМЕНТАРІ