НА РОЗГЛЯД ГРОМАДИ ЗАПРОПОНУВАЛИ СХЕМУ ОБЛАШТУВАННЯ 
 ВЕЛОШЛЯХІВ У М.РІВНОМУ (+ завантажити можна тут)

НА РОЗГЛЯД ГРОМАДИ ЗАПРОПОНУВАЛИ СХЕМУ ОБЛАШТУВАННЯ ВЕЛОШЛЯХІВ У М.РІВНОМУ (+ завантажити можна тут)

02.07.15 12:16 0 557
НА РОЗГЛЯД ГРОМАДИ ЗАПРОПОНУВАЛИ СХЕМУ ОБЛАШТУВАННЯ

ВЕЛОШЛЯХІВ У М.РІВНОМУ

Володимир Хомко: «На велодоріжку у Рівному дамо мільйон!», а як його витратити, має вирішити громада...

у Національному університеті водного господарства та природокористування презентували схему велошляхів Рівного, над якою студенти та науковці працювали кілька місяців. Проект виготовили на замовлення міської влади, щоб зробити обласний центр більш зручним та безпечним для велосипедистів. На схемі представлено не тільки карту, де можна облаштувати спеціальні смуги на проїжджій частині або окремі доріжки для двоколісного транспорту, але й місця для можливих парковок біля лікарень, шкіл та магазинів.

КАРТА ВЕЛОШЛЯХІВ РІВНОГО

Міський голова Володимир Хомко впевнений, що майбутнє — саме за екологічним способом життя. Очільник Рівного пообіцяв, що на облаштування велосипедної доріжки або смуги виділять цього року один мільйон гривень. Тепер справа лише за громадою, яка упродовж місяця має обговорити створену науковцями схему та визначити, де саме місце для руху велосипедистів треба облаштувати найперше.

- Я мрію, щоб у Рівному залишилися тільки тролейбуси, велосипедисти та пішоходи. Побував у 40 країнах і помітив, що чимало європейських та азіатських міст давно пересіли на велосипеди. Наприклад, у Амстердамі їх тисячі, там пішохід почувається зайвим, а на великогабаритних дорогих автомобілях взагалі ніхто не їздить, —зауважив Володимир Хомко. — Треба поступово змінювати моду, щоб все більше людей пересідали на зручний двоколісний транспорт. Зі свого боку ми зробимо все, щоб втілити це у життя. Облаштування велосмуг та велодоріжок будемо фінансувати кожного року.

Крім того, за пропозицією міського голови Рівного Володимира Хомка до уваги велоактивістів, спеціалістів та пересічних рівнян буде представлено пропозиції кафедри міського будівництва та господарства НУВГП щодо влаштування основних велошляхів у м. Рівному. Усі пропозиції (де саме першочергово слід було б розпочати роботи) та зауваження приймаються протягом місяця, тобто до 1 серпня 2015 року. Їх можна надіслати на:

- електронну скриньку press.rv.ua@gmail.com

- повідомити за телефоном (0362)63-33-56, (098)122-65-39, (067)925-88-05.

Пропозиції щодо влаштування основних велошляхів у м. Рівному можна завантажити тут: http://www.ex.ua/967131080952

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: результати ...
Наступна новина: Вінницька область: за добу ...

КОМЕНТАРІ