Рівненська область: працівники ДСНС відпрацьовують на практиці заходи з порятунку людей на водних об’єктах

Рівненська область: працівники ДСНС відпрацьовують на практиці заходи з порятунку людей на водних об’єктах

02.07.15 10:22 0 538
На Рівненщині купальний сезон в розпалі. Щодня водойми області відвідують сотні людей. Однак, не всі любителі водного відпочинку дотримуються елементарних правил безпеки на воді. Як наслідок, з початку цьогорічного купального сезону вже потонуло 7 громадян. Проте, число жертв могло б бути набагато більшим, якби не швидкі та професійні дії рятувальників краю, завдяки яким вдалося урятувати з води понад 10 людських життів.

Щоб підтримувати високий рівень готовності для порятунку людей на водних об’єктах, в підрозділах Головного управління ДСНС у Рівненській області постійно проводяться практичні тренування особового складу.

Так, 30 червня співробітники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Дубно відпрацювали дії з порятунку потопаючого на річці Іква районного центру. За легендою навчань, під час відпочинку на березі річки один юнак з компанії молодих людей вирішив поплавати. Віддалившись понад 15 метрів від берега, чоловік потрапив у вир і почав тонути. Його друзі вчасно це помітили та зателефонували на «101». Співробітники ДСНС, які терміново прибули на місце події, на рятувальному човні швидко дісталися потерпілого, підняли його з води та доправили на суходіл. Застосувавши реанімаційні заходи, рятувальники привели потерпілого до тями, після чого передали його лікарям швидкої медичної допомоги.

По завершенню практичної частини навчань рятувальники провели з відпочиваючими роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил безпеки на воді, а медики продемонстрували громадянам порядок надання потерпілим першої долікарської допомоги.

До речі, цього дня аналогічні навчання рятувальників пройшли на річках Зарічненського та Здолбунівського районів. Загальну координацію дій залучених служб здійснювали співробітники управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС у Рівненській області.

«Такі навчання дозволяють максимально точно напрацювати алгоритм необхідних заходів з порятунку потопаючих під час літнього купального сезону. Всі учасники тренувань показали високий рівень знань та відмінну підготовку до дій за призначенням. Отже, у разі виникнення реальної небезпечної ситуації на водних об’єктах та вчасного повідомлення оперативних служб реагування ми зможемо запобігти людським трагедіям», - зазначив начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі розпочався ...
Наступна новина: За січень-травень 2015 року ...

КОМЕНТАРІ