У Рівненській області навчання за професіями сфери інформаційно-комунікаційних технологій - перспективно й ефективно

У Рівненській області навчання за професіями сфери інформаційно-комунікаційних технологій - перспективно й ефективно

02.07.15 11:03 0 559
У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості велику увагу приділяють професійній підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації працівників у сфері інформаційно-комунікаційних технологій. На державні кваліфікаційні атестації та захист підсумкових проектів обов'язково приходять роботодавці, адже ІТ-фахівці потрібні постійно.

Ось і нещодавно відразу кілька груп слухачів закінчили курс навчання за перспективними для працевлаштування професіями та напрямами: «оператор з обробки інформації та програмного забезпечення», «оператор комп'ютерної верстки», «Робота з програмами комп'ютерної графіки AutoCAD та ArchiCAD», «Створення додатків в середовищі Uniti 3D на C#».

Приміром, оператори комп'ютерної верстки закріплювали свої теоретичні знання, готуючи конкретні матеріали для публікації у місцевих виданнях. Побували вони і на реальному поліграфічному виробництві. Дехто з них, за словами позаштатного викладача Сергія Шагоферова, попрацювавши ще над своїм професійним розвитком, можуть цілком претендувати на робоче місце. Він зауважив, що для успішного працевлаштування потрібно напрацювати портфоліо власних розроблених проектів, і це допоможе якнайкраще презентувати себе роботодавцям. А голова кваліфікаційної комісії, директор дизайн-студії «VIVA» Олексій Райкович зауважив, що творче ставлення до своєї роботи та прагнення наполегливо працювати роботодавець бачить відразу.

Кваліфікований оператор з обробки інформації та програмного забезпечення має знати правила та порядок обробки інформації із застосуванням програмного забезпечення, техніко-експлуатаційні характеристики обладнання інформаційних систем; структуру та порядок установлення операційних систем; порядок налагодження та обслуговування системного та прикладного програмного забезпечення; порядок установлення сервісних програм; методи створення та підтримки баз даних; основні мови програмування; методи захисту інформації на персональних комп'ютерах та в мережах; основні поняття та технічні характеристики мережевих систем; загальні правила налагодження та обслуговування мережевих систем. Саме цього упродовж п'яти місяців навчалися слухачі на сучасному устаткуванні та ліцензійному програмному забезпеченні. Спектр місць працевлаштування випускників доволі широкий – від виконання обов'язків системного адміністратора до продавця-консультанта у магазині комп'ютерної техніки.

На курсах підвищення кваліфікації «Робота з програмами комп'ютерної графіки AutoCAD та ArchiCAD», які тривали три місяці, слухачі опановували основи роботи з програмами інженерної графіки, навчалися створювати тривимірні моделі, реалістичні сцени для подальшої обробки, текстурувати елементи моделі та досліджувати її поводження у різних режимах освітлення, оформлювати креслення. Під керівництвом досвідченого викладача Вадима Філона випускники навчилися готувати комплект робочої документації для втілення у реальність розробленої комп'ютерної моделі.

Зараз йде формування наступних навчальних груп за професіями ІТ-сфери, і у навчальному закладі чекають зацікавлених слухачів.

Якщо ви хочете працювати в ІТ-сфері, опанувати сучасну перспективну професію чи підвищити свою кваліфікацію, приходьте на навчання до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (м. Рівне, вул. Пирогова, 8, тел. 68-37-95).

Більше інформації – на сайті www.rcpto.org.ua.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині жодна ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ