Переселенка з Донецька працює на Рівненщині за фахом

Переселенка з Донецька працює на Рівненщині за фахом

02.07.15 12:40 0 854
За допомогою фахівців Млинівського районного центру зайнятості переселенка з Донецька Оксана Гурій отримала не лише робоче місце, а й можливість займатися улюбленою справою і забезпечувати свою родину.

Урахування індивідуальних потреб та можливостей шукачів роботи є обов'язковою умовою надання послуг внутрішньо переміщеним особам. Цього принципу сумлінно дотримуються фахівці Млинівського районного центру зайнятості. Під час прийому безробітних їх інформують про наявні вакансії, в тому числі з наданням житла, можливість проходження професійного навчання, отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю, а також працевлаштування безробітних на нові робочі місця з наданням компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям. Однак, під час пошуку роботи на новому місці на безробітних чекає багато гострих кутів. Серед них – рівень зарплати, який на підприємствах нашого регіону набагато нижчий проти східних областей. Та незважаючи на це, безробітні ведуть пошук роботи, якщо не постійної, то бодай тимчасової. Використовують усі можливості, аби отримати дохід і забезпечити життя.

У вересні минулого року до центру зайнятості звернулась Оксана Гурій з Донецька. Опинившись у зоні проведення АТО, Оксана Віталіївна з чоловіком залишили рідну домівку і приїхали з дітьми в с. Бокійма Млинівського району. Свого часу пані Оксана закінчила Донецький державний університет економіки і торгівлі за спеціальністю «Економіка підприємства». Тривалий час працювала на посаді бухгалтера.

В період перебування на обліку в ЦЗ, безробітна отримала направлення на посаду спеціаліста державної служби у Млинівський відділ культури та туризму та на посаду головного бухгалтера в Підгаєцьку сільську раду.

Оксана Віталіївна самостійно сприяла працевлаштуванню: вела пошук вакансій в засобах масових інформації, в інтернет-ресурсах. Жінка також брала участь у громадських роботах в Млинівській селищній раді.

Завдяки зусиллям фахівців ЦЗ та плідній співпраці з роботодавцями вдалося допомогти безробітній знайти постійну роботу за фахом. За попередньою домовленістю з роботодавцем її скерували на співбесіду до ФОП Дмитра Левицького. Під час співбесіди Дмитро Валерійович запропонував безробітній стажування за професією бухгалтера. Оксана Віталіївна погодилася. Після закінчення стажування в травні цього року жінка працевлаштувалася на посаду бухгалтера.

Оксана Віталіївна вдячна фахівцям за допомогу. Вона задоволена своєю роботою, адже приємно займатися тією справою, до якої маєш хист.

Фахівці СЗ раді, що їхні зусилля не пройшли марно. Завдяки наполегливій праці ще одна людина отримала можливість забезпечувати свою родину, займаючись улюбленою справою.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ