В Тернополі депутати дали згоду на добровільне об’єднання територіальних громад

В Тернополі депутати дали згоду на добровільне об’єднання територіальних громад

02.07.15 13:27 0 487
На черговій сесії Тернопільської міської ради було дано згоду на добровільне об’єднання територіальних громад у Тернопільську територіальну громаду на підставі Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

«Депутати міської ради погодилися провести об’єднання сіл, які знаходяться навколо Тернополя у межах 20 км, як це пропонував Кабінет Міністрів України, - зазначає міський голова Сергій Надал. - Наразі це декларативне рішення, яке буде надіслане усім сільським радам, що знаходяться біля Тернополя, а ті будуть визначатися, чи об’єднуватися їм із Тернополем чи ні».

Нагадаємо, що нещодавно міський голова зустрівся із представниками сільських громад Тернопільського району щодо об’єднання у єдину територіальну громаду із центром у Тернополі.

«Ми надали пропозицію сільським радам навколишніх сіл про те, що громада Тернополя найбільш готова до об’єднання, у тому числі й інфраструктурно, адже жителі навколишніх сіл відвідують навчальні заклади міста, лікарні та інші об’єкти громадського призначення. Саме тому нам буде найлегше об’єднатися, щоб спільно розвивати наше місто та села. Тепер представники громад ще повинні прийняти рішення».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ