У Тернополі розпочався українсько-польський науково-господарський форум в рамках конференції «Мобільна українська молодь»

У Тернополі розпочався українсько-польський науково-господарський форум в рамках конференції «Мобільна українська молодь»

02.07.15 10:20 0 619
Мета такої зустрічі – побудова польсько-української міжнародної мережі співпраці. Учасників форуму вітав голова обласної ради Василь Хомінець, голова ОДА Степан Барна, голова Комітету міського господарства Національної економічної палати у Варшаві Зенон Кічка.

«Завдання обласної ради як представницького органу влади – сприяти та розвивати співпрацю між нашими дружніми народами, між Польщею та Україною, – наголосив Василь Хомінець, вітаючи учасників форуму. – Державні кордони, які є між нашими країнами, не мають бути кордонами для наших культур, традицій, бізнесу, освітніх та просвітницьких програм, обміну досвідом, взаємовигідного співробітництва у різних галузях, як є, приміром, між Тернопільщиною та Підкарпатським воєводством. А місто Тернопіль має шість міст-партнерів у Польщі. Ми є добрими сусідами. Тепер наше завдання – на прикладі Польщі навчитися, як потрібно інтегруватися в Європейський Союз та в європейську економіку. Сподіваємося, що будемо добрими учнями і переймемо досвід, оскільки бачимо реальні позитивні зміни у польській державі. Переконаний, що тернопільська молодь активно перейматиме знання польських партнерів і так само активно інтегруватиме їх в українську економіку».

На форумі йдеться про підготовку польських та українських шкіл до реалізації програм, які будуть змінювати людський капітал, а також до спільної реалізації проектів, які будуть профінансовані ЄС. Учасники обговорюють і підготовку дій для збільшення міжнародної мобільності української молоді.

У рамках форуму відбувається також коопераційна біржа у форматі «бізнес до бізнесу», що сприятиме обміну конкретними пропозиціями для налагодження нових бізнес-контактів у сфері фруктово-овочевої переробки, виробництва неорганічних мінеральних добрив, сільського господарства.

Нагадаємо, що Тернопільщина є серед трьох областей, з якими готові співпрацювати представники Національної економічної палати Польщі.

Три області для співпраці обрали представники комітету міського господарства Національної економічної палати Польщі, серед них – Тернопільська. З цією метою експерти проводитимуть аудит у районах та самому Тернополі для пошуку можливостей реалізації проектів, які фінансуватиме ЄС.

Проект співпраці з Україною діятиме упродовж 2015-2020 років. Програма передбачає залучити представників влади, підприємців та науковців. У рамках проекту працюватимуть дві групи експертів – аграрії та науковці. Кошти на його підтримку виділятиме Євросоюз.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Програма ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ