Викладачів вишів,учителів і науковців остаточно звільнили від мобілізації

Викладачів вишів,учителів і науковців остаточно звільнили від мобілізації

02.07.15 14:46 0 547
Верховна Рада у середу проголосувала в другому читанні і ухвалила в цілому законопроект про звільнення від призову на військову службу під час мобілізації викладацького складу вищих навчальних закладів та наукових співробітників. За таке рішення проголосували 266 депутатів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Цим законопроектом наш колега Степан Барна пропонує звільнити від мобілізації наукових співробітників, які мають вчене звання та або вчений ступінь і працюють у вищих навчальних закладах, наукових установах за основним місцем роботи на не менше 0,75% ставки», – сказав депутат від «Блоку Петра Порошенка», секретар комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник.

Крім того, військовослужбовці-науковці, які були призвані до набрання чинності цього закону, підлягають звільненню, якщо не висловили бажання продовжити службу.

При цьому депутати підтримали поправки голови парламентського комітету з питань освіти й науки Лілії Гриневич щодо звільнення від мобілізації і педагогів загальноосвітніх навчальних закладів.

Ініціатори законопроекту кажуть, що він дозволить зберегти науковий потенціал України, дасть змогу студентам здобувати якісну вищу освіту, забезпечить розробку і впровадження наукових досягнень в економіку країни та її обороноздатність. Також у пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що знайти відповідну заміну мобілізованому викладачу чи науковцю фундаментального напрямку практично неможливо.

7 квітня парламент звільнив від військової служби військовослужбовців, які є студентами, аспірантами чи докторантами денної форми навчання й були призвані на військову службу за мобілізацією. При цьому Верховна Рада дозволила призваним студентам, аспірантам і докторантам продовжувати військову службу, якщо вони мають таке бажання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: Закарпаття: на Іршавщині ...

КОМЕНТАРІ