Валерій Коровій: Аграрний бізнес Вінниччини є локомотивом подальшого економічного зростання регіону (+фото)

Валерій Коровій: Аграрний бізнес Вінниччини є локомотивом подальшого економічного зростання регіону (+фото)

03.07.15 12:34 0 568
На цьому наголосив очільник області, вітаючи учасників всеукраїнського семінару аграріїв «Свято українського короваю -2015» , який проходив 2 липня у місті Калинівка в рамках святкування Дня поля.

В заході взяли участь : директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик, голова Калинівської РДА Володимир Гаврилюк, академіки Національної Академії наук, науковці, голови сільськогосподарських підприємств Вінниччини.

«Дуже символічно, що «Свято українського короваю» проводиться у найбільш відповідальну пору для аграріїв - на початку жнивної кампанії,- підкреслив Валерій Коровій .- ми багато говоримо про реформи,однак, насправді змін не так вже й багато. Але те, що ми бачимо на прикладі аграрного сектору, не може не тішити: він протягом останніх кількох років є справді локомотивом економічного зростання в Україні. Тож ми не маємо права втратити цей шанс і вже найближчим часом мусимо зробити усе для того,щоб аграрний бізнес краю якнайшвидше зробив величезний поступ вперед у питаннях інтенсифікації виробництва, нарощування свого потенціалу та конкурентоспроможності».

Він також зазначив, що за науковими прогнозами, які прозвучали нещодавно на зустрічі спеціалістів аграрного сектору в Інституті кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України, цього року Вінниччина знову матиме очікуваних 5 млн. тонн зерна.

«Перед нами стоять великі виклики,- підкреслив голова облдержадміністрації,- Вони полягають у тому, що держава має підтримувати цивілізовані правила гри на аграрному ринку, це має дуже велике значення».

Він також акцентував, що у складний для країни час аграрна галузь Вінниччини досить потужно розвивається: динаміка приросту обсягів сільськогосподарського виробництва становить 11,7%, а це – найкращий показник в Україні, який демонструють аграрії , динаміка приросту промислового виробництва – 10% (базовим елементом його є переробна промисловість – зернопереробна, молокопереробна, олійна,кондитерська). Вінницька область і за цим показником є найкращою в Україні.

Очільник області відзначив позитивну тенденцію щодо залучення інвестицій в аграрну галузь Вінниччини : обсяг інвестиційних капіталовкладень зріс, порівняно з відповідним періодом минулого року, у 3 рази. Продовженню цієї позитивної тенденції мусять слугувати інвестиції в інновації, в наукові розробки, в той прогрес, що дасть можливість закласти перспективи розвитку на майбутнє.

Валерій Коровій привітав учасників зібрання зі «Святом українського короваю – 2015 року», побажав усім плідної роботи та високих врожаїв.

Після пленарного засідання, учасники всеукраїнського семінару аграріїв оглянули поля із демонстраційними посівами Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН та Інституту фізіології рослин і генетики НАН України.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новий Розділ: вогнеборці ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ